Sökning: "kvalitet äta"
Visar resultat 1 - 5 av 20 uppsatser innehållade orden kvalitet äta.
1. Stroke och ätsvårigheter : psykosociala aspekter av måltidssituationen : en litteraturöversikt
Kandidat-uppsats, Sophiahemmet HögskolaSammanfattning : Bakgrund Till följd av stroke kan förändringar samt förlust av kroppsliga funktioner uppstå. Förändringar kan på olika sätt påverka personens förmåga att äta och upplevelse av måltiden. Måltiden utgör en integrerad del av det sociala livet och är förknippad med kultur, livsstil, samhörighet och välbefinnande. LÄS MER
2. Gender related differences in rabbit meat quality
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The interest in rabbit meat for human consumption is increasing in Sweden due to its good nutritional value and environmental sustainability. To meet the new interest and to optimize the production of rabbit meat it is important to know the fundamental of rabbit meat quality and what factors affecting it. LÄS MER
3. Evaluation of detection methods for Alicyclobacillus spp, aerobic mesophilic microorganisms and yeasts and moulds
Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologiSammanfattning : For the fruit juice industry, control of microbial growth is important to keep a high quality and safety of products. Several kinds of microorganisms are important to consider. This project focused on Alicyclobacillus spp. LÄS MER
4. Att belysa patienters erfarenheter av information om sin egenvård vid diabetes typ 2
Kandidat-uppsats, Högskolan Dalarna/OmvårdnadSammanfattning : Bakgrund: Diabetes mellitus är en kronisk sjukdom som innebär att insulinbrist orsakar förhöjd blodsockerhalt i kroppen. Diabetes ökar kraftigt runt om i världen. Ökningen associeras med ökad befolkning, åldersgrupp, ändrad kost och livsstil samt ökad övervikt. LÄS MER
5. Sjuk mat? : styrande faktorer och utmaningar för sjukhusmåltidens kvalitet ur kostchefers perspektiv
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Avdelningen för mat- och måltidsvetenskapSammanfattning : Debatten om sjukhusmåltidens kvalitet är aktuell och kritiseras idag i press och sociala medier. Bloggen Food Pharmacy (2018) har startat uppropet #Sjukmat, där privatpersoner uppmanas att dela med sig av bilder och berättelser om den mat de blivit serverade i sjukhusmiljö, för att belysa problemet. LÄS MER