Sökning: "kvalitet äta"

Visar resultat 1 - 5 av 20 uppsatser innehållade orden kvalitet äta.

  1. 1. Stroke och ätsvårigheter : psykosociala aspekter av måltidssituationen : en litteraturöversikt

    Kandidat-uppsats, Sophiahemmet Högskola

    Författare :Maria Berger; Teresa Ekström; [2023]
    Nyckelord :Eating difficulties; Mealtime; Psychosocial aspects; Stroke; Måltiden; Psykosociala aspekter; Stroke; Ätsvårigheter;

    Sammanfattning : Bakgrund Till följd av stroke kan förändringar samt förlust av kroppsliga funktioner uppstå. Förändringar kan på olika sätt påverka personens förmåga att äta och upplevelse av måltiden. Måltiden utgör en integrerad del av det sociala livet och är förknippad med kultur, livsstil, samhörighet och välbefinnande. LÄS MER

  2. 2. Gender related differences in rabbit meat quality

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Jonna Linnéa Skoglund; [2021]
    Nyckelord :rabbit; Oryctolagus cuniculus; meat quality; gender;

    Sammanfattning : The interest in rabbit meat for human consumption is increasing in Sweden due to its good nutritional value and environmental sustainability. To meet the new interest and to optimize the production of rabbit meat it is important to know the fundamental of rabbit meat quality and what factors affecting it. LÄS MER

  3. 3. Evaluation of detection methods for Alicyclobacillus spp, aerobic mesophilic microorganisms and yeasts and moulds

    Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi

    Författare :Ella Lagerwall; [2020]
    Nyckelord :Alicyclobacillus acidoterrestris; fruit juice; applied microbiology; teknisk mikrobiologi; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : For the fruit juice industry, control of microbial growth is important to keep a high quality and safety of products. Several kinds of microorganisms are important to consider. This project focused on Alicyclobacillus spp. LÄS MER

  4. 4. Att belysa patienters erfarenheter av information om sin egenvård vid diabetes typ 2

    Kandidat-uppsats, Högskolan Dalarna/Omvårdnad

    Författare :Marina Back; Elina Westlund Björkén; [2019]
    Nyckelord :Diabetes mellitus type 2; experience; information; literature review; self-care; Diabetes mellitus typ 2; Egenvård; Erfarenhet; Information; Litteraturöversikt;

    Sammanfattning : Bakgrund: Diabetes mellitus är en kronisk sjukdom som innebär att insulinbrist orsakar förhöjd blodsockerhalt i kroppen. Diabetes ökar kraftigt runt om i världen. Ökningen associeras med ökad befolkning, åldersgrupp, ändrad kost och livsstil samt ökad övervikt. LÄS MER

  5. 5. Sjuk mat? : styrande faktorer och utmaningar för sjukhusmåltidens kvalitet ur kostchefers perspektiv

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Avdelningen för mat- och måltidsvetenskap

    Författare :Elin Nygren; Lina Eriksson; [2018]
    Nyckelord :Sjukhusmåltid; kvalitet; utmaningar; kostchefer; vårdpersonal;

    Sammanfattning : Debatten om sjukhusmåltidens kvalitet är aktuell och kritiseras idag i press och sociala medier. Bloggen Food Pharmacy (2018) har startat uppropet #Sjukmat, där privatpersoner uppmanas att dela med sig av bilder och berättelser om den mat de blivit serverade i sjukhusmiljö, för att belysa problemet. LÄS MER