Sökning: "kvalitetsklassificering."

Hittade 3 uppsatser innehållade ordet kvalitetsklassificering..

  1. 1. Rökt vildand från Södermöre penslad med kryddig lök och ingefära : En språklig och visuell analys av White Guide-restaurangers menyer

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Svenska

    Författare :Elsa Torell; [2020]
    Nyckelord :White Guide; menus; sociosemiotics; lexical taxonomic semantics; hyponymi; culinary linguistic; menu design; menu language; restaurants; White Guide; menyer; sociosemiotik; lexikal taxonomisk semantik; hyponymi; kulinariskt språk; menyutformning; menyspråk; restauranger;

    Sammanfattning : Denna uppsats ämnar att undersöka den språkliga och visuella utformningen av White Guide- restaurangers menyer med avsikt att få en djupare förståelse för vissa återkommande drag som kan kopplas till restauranger med denna höga kvalitetsklassificering. Forskningsfrågorna för studien lyder: Vilka visuella skillnader och likheter, när det kommer till typografi, färgsättning, användning av ikoner samt placering av text, finns det mellan de utvalda restaurangernas menyer? Finns det några språkliga skillnader och likheter ifråga om beskrivningar av tillagningsmetod, sensoriska uttryck samt uttryck för ursprung, mellan menyerna? Materialet som analyseras har avgränsats till sex olika menyer tillhörande restauranger inom kategorin mycket god klass i White Guide 2020. LÄS MER

  2. 2. Effektiv återtillverkningsprocess genom kvalitetsstyrd returlogistik

    M1-uppsats, Högskolan i Jönköping/JTH, Industriell organisation och produktion

    Författare :Markus Pudas; Andreas Sohlman; [2016]
    Nyckelord :Reverse logistics; remanufacturing; quality management; return product acquisition; quality classification.; Returlogistik; återtillverkning; kvalitetsstyrning; returproduktanskaffning; kvalitetsklassificering.;

    Sammanfattning : Syfte – Syftet med detta examensarbete är att bidra med kunskap om hur kvalitetsstyrning av inkommande returflöde kan generera en effektivare återtillverkningsprocess. För att uppfylla syftet har följande två frågeställningar formulerats: Vilka faktorer i returflödet påverkar effektiviteten i en återtillverkningsprocess? Hur kan dessa faktorer kontrolleras för att erhålla en effektivare återtillverkningsprocess? Metod – För att uppnå examensarbetets syfte har en fallstudie genomförts hos återtillverkningsföretaget Recyctec AB i Jönköping. LÄS MER

  3. 3. Marmoreringsstandard på nötkött : nulägesanalys och kartläggning av slakterinäringens perspektiv

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Erica Karlsson; [2013]
    Nyckelord :nötkött; marmorering; marmoreringsbedömning; intramuskulärt fett; ätkvalitet; beef; marbling; intra muscular fat; eating quality;

    Sammanfattning : Av det nötkött som produceras i Sverige råder det stor variation ur kvalitetssynpunkt. Konsumenten kan idag inte garanteras ett nötkött med önskade egenskaper vid varje inköpstillfälle, trots att köttet kommer från samma typ av styckningsdetalj. LÄS MER