Sökning: "kylkedjan"

Visar resultat 1 - 5 av 12 uppsatser innehållade ordet kylkedjan.

  1. 1. Environmentally friendly technologies for energy systems in the cold chain for food

    Master-uppsats, KTH/Energiteknik

    Författare :Francesco Zeggio; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : This master thesis is a part of a project initiated by the energy technology department at KTH. The project aims to provide useful insights on the Swedish cold chain for food and evaluate the potential of refrigeration systems using carbon dioxide in a food processing and storage facility. LÄS MER

  2. 2. Evaluation of detection methods for Alicyclobacillus spp, aerobic mesophilic microorganisms and yeasts and moulds

    Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi

    Författare :Ella Lagerwall; [2020]
    Nyckelord :Alicyclobacillus acidoterrestris; fruit juice; applied microbiology; teknisk mikrobiologi; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : For the fruit juice industry, control of microbial growth is important to keep a high quality and safety of products. Several kinds of microorganisms are important to consider. This project focused on Alicyclobacillus spp. LÄS MER

  3. 3. E-handel av livsmedel, ett paradigmskifte inom dagligvarubranschen : Utmaningar & möjligheter

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för samhällsvetenskaper

    Författare :Per Forslund; Marcus Widgren; [2018]
    Nyckelord :E-handel; livsmedel; e-handel av livsmedel;

    Sammanfattning : Bakgrund: Dagligvaruhandeln i Sverige står inför den största förändringen sedan självbetjäningen infördes inom livsmedelsbranschen. E-handelsutvecklingen sker i rask takt och investeringar görs inom branschen. LÄS MER

  4. 4. Sänkt temperatur i kylkedjan : Konsekvenser för transportbranschen

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Anton Björkgren; Edvin Eriksson Sjöqvist; [2017]
    Nyckelord :Refrigerated transport; cold chain logistics; multi temperature system; thermalcover; refrigerated foodstuff; Kylda transporter; kylkedjan; multitemperatursystem; produktskydd; kylda livsmedel;

    Sammanfattning : Idag transporteras kylda livsmedel, i Sverige, inom ett temperaturintervall på +2 °C - +8 °C. I vilken temperatur som animaliska livsmedel ska hanteras i regleras i lagstiftningen och varierar mellan +2 °C - +7 °C. Många kylskåp, både hos butik och konsument, är inställda på+8 °C. LÄS MER

  5. 5. Food safety in land-based shrimp productions : establishment of a HACCP plan at VegaFish AB

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Karin Bothén; [2015]
    Nyckelord :HACCP; food safety; biofloc; shrimp; land-based aquaculture;

    Sammanfattning : The aquaculture industry is on a global scale becoming acutely aware of the demand for increased and intensified production systems to supply people with food fish. Moreover there are requirements for these systems to be more ecologically sound managements. LÄS MER