Sökning: "livsmedel kunskap Kött"

Visar resultat 1 - 5 av 20 uppsatser innehållade orden livsmedel kunskap Kött.

  1. 1. Åtta lantbrukares syn på mervärdet av Sveriges antibiotikastrategi : en kvalitativ studie om mjölk- och grisproducenters uppfattning om mervärde, ekonomi och framtid kring Sveriges antibiotikastrategi

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and Society

    Författare :Linnéa Bergqvist; Britta Henriksson; [2023]
    Nyckelord :Antibiotika; mervärde; ekonomiska konsekvenser; antibiotic use; eu;

    Sammanfattning : Sverige skrev historia genom att vara det första landet i världen med att sätta stopp för antibiotika i tillväxtfrämjande syfte. Först 20 år senare genomförde EU samma regelverk i resterande länder i EU. LÄS MER

  2. 2. En kartläggning av användningsområden för kött från stillahavsostron

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet / Instiutionen för biologi och miljövetenskap

    Författare :Mathilda Nyqvist; [2022-07-06]
    Nyckelord :Miljögifter; Djurfoder; Kommersiella produkter; Kemisk sammansättning; Näringsämnen;

    Sammanfattning : Den invasiva arten stillahavsostron (Magallana gigas) har etablerats längs med svenska västkusten sedan år 2007 och därmed är det relevant att se över förvaltningen av dem. Ett tillvägagångssätt skulle vara att avlägsna dem från problematiska områden där för stora populationer av stillhavsostron har uppstått. LÄS MER

  3. 3. Mer vegetarisk mat och mindre matsvinn- en undersökning om elevers kunskap och idéer i årskurs 7.

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Sara Sandelin; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Minskat matsvinn och lägre köttkonsumtion är två aktuella aspekter för att skapa hållbarare måltider. Livsmedelsverket rekommenderar mer vegetarisk mat och minskad mängd kött för skolmåltider. LÄS MER

  4. 4. Inköpsvanor och beteenden under en pandemi : En kvantitativ studie om konsumtion och förhållningssätt till mat i svenska hushåll under utbrottet av Covid-19

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Albin Kauppi; Lydia Malm; [2020]
    Nyckelord :Pandemi; Social distansering; Riskperception; Beteenden; Krisbeteende; Kriskonsumtion; Livsmedelsvanor;

    Sammanfattning : Coronaviruset Covid-19 har haft en snabb spridning i Sverige och Europa framförallt. För att hantera krisen vidtas åtgärder nationellt som globalt med råd såsom att hålla personlig hygien, utöva social distansering och stanna hemma i den mån man kan. Detta har bidragit till förändringar i vardagsrutiner. LÄS MER

  5. 5. MINDRE RÖTT KÖTT - MILJÖ ELLER HÄLSOFRÅGA? : En enkätstudie om konsumenters upplevda kunskap om livsmedels påverkan på miljön.

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Linnéa Eriksson; William Englund; [2020]
    Nyckelord :Miljö Hälsa Röttkött;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING Bakgrund Den svenska befolkningen äter nästan dubbelt så mycket rött kött än livsmedelsverkets rekommendationer. Då rött kött har stor påverkan på miljön kan ökad livsmedelskunskap leda till förbättrade matvanor ur ett miljöperspektiv. LÄS MER