Sökning: "livsmedelproduktion"
Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade ordet livsmedelproduktion.
1. Developing a product costing model using Process-Based Cost Modeling : A case study of early stage cost estimation in a multinational agricultural cooperative
Master-uppsats, KTH/Industriell ekonomi och organisation (Inst.)Sammanfattning : Product costing can be used to estimate potential future costs and revenues associated with a product. In the development of new products early cost estimates can be used to support decision making regarding which products are worth pursuing, and which production processes that are the most profitable. LÄS MER
2. Restaurangers förhållningssätt till hållbar matkonsumtion : En studie av restauranger på KTH campus med tonvikt på animaliska livsmedel
Kandidat-uppsats, KTH/Industriell ekologiSammanfattning : Dagens livsmedelproduktion står för uppemot 30 % av världens totala växthusgasutsläpp. Den grad av klimatpåfrestning ett livsmedel har beror på olika faktorer som t ex produktionsmetod och transport, där tidigare forskning visat på att animaliska produkter är de livsmedel som har störst klimatavtryck. LÄS MER
3. Community Supported Agriculture (CSA) och hållbar utveckling : En studie om hur CSA kan främja en hållbar samhällsutveckling i Sverige
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Under en längre tid har det kommit rapporter, böcker, avhandlingar och filmer som tar upp den gemensamma internationella miljöproblematik som vi står inför. Ur denna miljöproblematik har konceptet hållbar utveckling tagits fram. LÄS MER
4. Svenskodlade bondbönor som proteinkälla till köttsubstitut : Miljöpåverkan, odling, förädling och tillverkning
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : Sojabönor är en global gröda med odlingar i bland annat Brasilien, Kina och USA och i de köttsubstitut som säljs i Sverige baseras ungefär hälften av dem på sojaprotein. I Sverige domineras baljväxtodlingen av ärter och åkerbönor som blir djurfoder och odlingarna av baljväxter för humankonsumtion är mindre omfattande. LÄS MER
5. Framställning av syntetiska bio-drivmedel från förgasad biomassa : En studie i potentiell värmeintegration
Master-uppsats, Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)Sammanfattning : Fossila bränslen har sedan de upptäcktes konkurrerat ut biomassa som den huvudsakliga energikällan. Framförallt i trafiksektorn har drivmedel som härstammar från fossil olja varit dominerande. Främst på grund av deras fördelar mot biomassan såsom tillgänglighet, pris, energidensitet och enkelhet att användas i en förbränningsmotor. LÄS MER