Sökning: "livsmedelsprodukter"

Visar resultat 1 - 5 av 88 uppsatser innehållade ordet livsmedelsprodukter.

  1. 1. Meat me in the green : En litteraturstudie om sensoriska egenskaper för veganska och vegetariska livsmedelsprodukter

    Magister-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Clara Gillow Thorsén; [2023]
    Nyckelord :Sensory meat substitutes; semantic frames; taste; flavour; texture; preference; palatibility;

    Sammanfattning : Förståelse och intresset för mat och måltid ökar explosionsartat vilket medför större krav pålivsmedelsprodukter och upplevelser av en måltid där en produkt står i centrum.Produktutvecklare och gastronomer arbetar ständigt för att producera smakfulla livsmedelsom både är klimatsmarta och uppfyller konsumenternas krav på smak. LÄS MER

  2. 2. Sockerskattens roll i utvecklingen av hälsosamma matvanor för barn - en studie som belyser hur en sockerskatt kan påverka svenska livsmedelsföretag.

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Gabriella Falk; [2023]
    Nyckelord :Socker; livsmedel; barnmat; sockerskatt; matvanor; folkhälsa; livsmedelsföretag; samhällsekonomi; beslutsteori; strategi;

    Sammanfattning : Allt fler länder börjar se ett växande folkhälsoproblem samt att det samhällsekonomiska perspektivet påverkas negativt till följd av en hög sockerkonsumtion bland befolkningen. I Sverige har man börjat se en minskning av direktkonsumtionen av socker (råsocker och bitsocker) samtidigt som intaget av socker i form av choklad, konfektyr som bakverk, godis samt läskedrycker har ökat kraftigt. LÄS MER

  3. 3. Från Tradition till Innovation : En fallstudie om möjlig effektivisering av orderplocksprocessen på ett livsmedelslager

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Linnéa Olivefalk; Damla Yasar; [2023]
    Nyckelord :Food Quality; Warehouse Management; Optimize Orderpicking.; Livsmedelskvalitet; Lagerhantering; Effektivisering av Orderplock;

    Sammanfattning : The Food Industry plays a crucial role in meeting human needs, but it also requires complex management in the supply chain. A costly and labor-intense part of the chain involves the order picking process, where proper handling and accuracy are important to ensuring the quality of food products. LÄS MER

  4. 4. Mechanistic Model Development for a Multi-Enzyme Protein Hydrolysis Process

    Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)

    Författare :Tito Nilsson; [2023]
    Nyckelord :Mechanistic Model; Enzyme; Hydrolysis; Chemical Engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : New food products are constantly put on the market. Today the focus often lies in creating nutritional and sustainable products to reduce the environmental impact of the product in question. One example of this is the approval of the yellow mealworm, Tenebrio Molitor, as a novel food in the European union. LÄS MER

  5. 5. En kvalitativ intervjustudie om hälsokommunikativa möjligheter och utmaningar med implementeringen av 2Dkoder på livsmedelsprodukter

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för hälsovetenskaper (HOV)

    Författare :Klara Brelin; [2023]
    Nyckelord :Digital; folkhälsa; hälsokommunikation; livsmedelsindustrin; matvanor;

    Sammanfattning : Prevalsen av icke smittsamma sjukdomar och de rådande hälsoklyftorna i samhället skapar relevans för hälsokommunikativa och vägledande insatser för att främja konsumenters matvanor. 2D-koder är ett digitalt verktyg som expanderar möjligheterna för livsmedelsföretag att kommunicera med konsumenter. LÄS MER