Sökning: "livsmedelstrender"

Hittade 4 uppsatser innehållade ordet livsmedelstrender.

  1. 1. En förstudie om Gävleungdomars relation och attityd till närproducerat livsmedel och dess förpackningar

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Industriell ekonomi

    Författare :Sepideh Tabatabaei; [2018]
    Nyckelord :Local food; food trends; packaging design; food supply chain; marketing.; Lokalproducerat; livsmedelstrender; förpackningsdesign; matförsörjningskedja; marknadsföring.;

    Sammanfattning : Det finns många olika anledningar till varför konsumenter köper närproducerat livsmedel. Vissa konsumenter köper närproducerat för att livsmedlet producerats i närheten där de bor medan andra köper närproducerat för att de anser att livsmedlet har producerats på ett miljö- och klimatvänligt sätt. LÄS MER

  2. 2. Vem har rätt till specialkost i skolan? : En kvalitativ studie om kommuners arbete och utmaningar

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Evelina Kohlm; Felicia Thylander; [2017]
    Nyckelord :skolmåltid; måltidsservice; önskekost; födoämnesallergi; livsmedelstrender;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. Ledtidsreduktion med hänsyn till kapitalbindning : Vägen mot minskad ledtid och kapitalbindning i Lantmännen Cerealias pastafabrik

    Kandidat-uppsats, KTH/Industriell produktion

    Författare :AMANDA LINDAHL; CAMILLA LEMOS; [2017]
    Nyckelord :Lead time reduction; capitalization; value stream mapping; WIP; ABC classification; Just-inTime; Ledtidsreduktion; värdeflödesanalys; kapitalbindning; PIA; ABC-klassificering; Just-in-Time;

    Sammanfattning : På grund av rådande livsmedelstrender har efterfrågan på premiumvaror, som ekologiska och kolhydratfattiga livsmedel, ökat. Trenderna sätter tryck på livsmedelsföretag att erbjuda ett brett utbud av produkter. LÄS MER

  4. 4. Livsmedelstrender : En kvalitativ undersökning om funktionella och ekologiska livsmedel

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för samhällsvetenskaper

    Författare :Madeleine Olsson; Veronica Arvidsson Gomez; [2015]
    Nyckelord :Functional food; organic food; traditional food; Funktionella livsmedel; ekologiska livsmedel; traditionella livsmedel;

    Sammanfattning : The purpose of this study is to observe the differences between how companies work with functional and organic food, in terms of marketing as well as target groups and their uncertainties concerning the products. We also intend to investigate whether the products create added value for the consumer. LÄS MER