Sökning: "local food production"

Visar resultat 1 - 5 av 329 uppsatser innehållade orden local food production.

  1. 1. Controlled environmental agriculture & the need for innovations networks

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Graduate School

    Författare :Andreas Törnblom; Oscar Melkersson; [2023-08-28]
    Nyckelord :Controlled Environmental Agriculture CEA ; Food Production; Innovation Networks; Multi Level Perspective; Sustainability;

    Sammanfattning : This thesis explores which innovation systems that facilitates growth for Controlled Environment Agriculture (CEA) companies and to successfully operate within the food industry. This was done by interviewing several companies within the CEA industry as well as relevant governmental organizations. LÄS MER

  2. 2. By-Product and Waste Valorization in the Sea Food Industry: A Sustainable Business Model and Hybrid Organizations Perspective

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Graduate School

    Författare :Tristan Groh; [2023-07-19]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : There is a growing interest in sustainable entrepreneurship, fueled by the urgent need to address environmental challenges and global societal issues. This study explores the entrepreneurial opportunities presented by seafood waste valorization, as it offers potential solutions to both environmental concerns and the need for resource-efficient production. LÄS MER

  3. 3. Shortening the chains : social relations and dynamics of production in Uppland's alternative food networks

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Eleni Katsika; [2023]
    Nyckelord :alternative food networks; food commoning; dynamics of production; political ecology; social relations; Sweden;

    Sammanfattning : Current global food systems are characterised by a highly concentrated capitalist market where food is treated as a globalised hyper commodity and small-scale farmers are pushed into the side-line. The need for the transformation of that food system is urgent and acknowledged worldwide. LÄS MER

  4. 4. Att vara och verka på en plats : en studie om små livsmedelsföretagare i Falköpings kommun

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Kristina Isaksson; [2023]
    Nyckelord :företagande; livsmedelsföretag; nätverk; plats; platsidentitet;

    Sammanfattning : I denna uppsats undersöks små livsmedelsföretagare på landsbygden och deras relation till plats och nätverk. Studien utgörs av fyra kvalitativa intervjuer med små livsmedelsföretagare i Falköpings kommun. LÄS MER

  5. 5. Blodröda tomater : matsuveränitet och relationsmat som verktyg för ett hållbart italienskt jordbruk

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Linn Hummelstrand; [2023]
    Nyckelord :relationsmat; matsuveränitet; lokalism; italienskt jordbruk;

    Sammanfattning : Denna studie undersöker exempel på insatser som syftar till att skapa lokala livsmedelssystem i Italien. Studien utgår från en konsument, två producenter och en NGO som strävar efter lokala livsmedelssystem baserade på matsuveränitet. Relationella band och synen på det ”lokala” inom livsmedelssystem diskuteras i uppsatsen. LÄS MER