Sökning: "måltidsverksamhet"

Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade ordet måltidsverksamhet.

  1. 1. "DET ÄR INTE LÄTT ATT KOKA SOPPA PÅ EN SPIK" : En kvalitativ studie om chefers upplevelser av krisberedskapsarbete

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Adela Johansson; [2023]
    Nyckelord :krisberedskap; krisberedskapsarbete; offentliga måltider; sjukhusmåltider; sjukhusens måltidsverksamhet;

    Sammanfattning : Bakgrund Behovet av att stärka samhällens beredskap har ökat bland annat på grund av följder av klimatförändringar, COVID-19-pandemin och krigsutbrott. Vid kris är det av betydelse att de viktigaste samhällsfunktionerna, så som sjukvården, fungerar och forskning visar att mat och måltider har betydelse för patienters tillfrisknande. LÄS MER

  2. 2. Från traditionell skollunch till matlåda : En kvalitativ intervjustudie om måltidschefers erfarenheter av att anpassa skolmåltiden vid distansundervisning.

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Mirjam Götlind; Ida Sjöstrand; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Introduktion: Virussjukdomen Covid-19 har sedan den 11 mars 2020 erkänts som en pandemi och drabbat hela världen. Riktlinjer och rekommendationer för att minska smittspridningen har påverkat många yrkesgrupper och institutioner. Som en del av åtgärderna började Sveriges gymnasie- och högstadieskolor bedriva sin undervisning på distans. LÄS MER

  3. 3. Hur upplever skolkökspersonal arbetet med matsvinn? : En kvalitativ intervjustudie

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Cajsa Ceder Hof; Emma Forsberg; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Introduktion: Andelen mat som slängs globalt är ett stort problem. I Sverige har Livsmedelsverket på uppdrag av regeringen tagit fram handlingsplaner på hur de offentliga måltidsverksamheterna kan arbeta mot ett minskat matsvinn. LÄS MER

  4. 4. Möjligheten att servera klimatsmart mat i skolmåltidsverksamheter : Ett case från Karlstad kommun

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet

    Författare :Linda Broström; [2019]
    Nyckelord :Klimatsmart; måltidsverksamhet; One planet plate; mat; attityder;

    Sammanfattning : Karlstad kommun har de senaste åren arbetat med projektet ”Klimatsmart mat” där kommunen fokuserat på hållbarhetsfrågor inom måltidsverksamheter i skolor. Konceptet One planet plate har testats för första gången i skolor och Karlstad kommun var först ut i Sverige att prova. LÄS MER

  5. 5. Integrering av mat och måltider i förskolan - En kvalitativ studie om kommunikationen om måltider mellan olika professioner

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Cecilia Blidö; [2017-08-28]
    Nyckelord :organisationskommunikation; måltidsverksamhet; förskola; måltider; offentliga måltider;

    Sammanfattning : Mat och måltider är en väsentlig del i förskolans verksamhet. En av de mest betydande diskussionerna är hur förskolan ska integrera mat och måltider i den pedagogiska verksamheten. LÄS MER