Sökning: "mat äldre uppsats"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden mat äldre uppsats.

  1. 1. Jämförelse av näringsintaget för äldre boende på ålderdomshem och äldre hemmaboende med hemsjukvård

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Åsa Lönnergård; Anette Lindgren; [2021]
    Nyckelord :Nordiska näringsrekommendationerna; äldre över 65 år; näringsintag; kostrelaterade följdsjukdomar; livsmedelsteknik; food engineering; Nordic nutritional recommendations; recommended daily nutritional for elderly; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : The aging of us humans is individual and occurs gradually over a long period of time. Some functions in the body deteriorate and older people often have difficulty for various reasons to get the amount of nutrition they need, so they usually need to divide their diet into more meals distributed during the day. LÄS MER

  2. 2. Redistribution of leftover food from municipal canteens in Sweden to avoid food waste - Environmental, social and economic effects

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Miljö- och energisystem

    Författare :Lotta Sellmann Jansson; [2019]
    Nyckelord :Food waste; redistribution; sustainability; municipal canteens; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : In 2015 the Swedish government signed the UN Agenda 2030 comprising of 17 Sustainable Development Goals and a total of 169 sub targets. Goal 12 target 3 reads as follows: “By 2030, halve per capita global food waste at the retail and consumer levels and reduce food losses along production and supply chains, including post-harvest losses. LÄS MER

  3. 3. Barriers to adopting e-grocery : Focus on user experience

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT

    Författare :Natalie Harris; Mikael Holvik Gustavsson; [2016]
    Nyckelord :E-Grocery; E-Commerce; Online food retailing; Swedish food retailing; barriers to adopting e-grocery; user experience; human-computer interaction; E-Dagligvaruhandel; E-handel; mathandel på nätet; Svensk mathandel; barriärer till e-dagligvaruhandel; användarupplevelse; Människa–datorinteraktion;

    Sammanfattning : Electronic commerce is a relatively new concept compared to other Internet applications. Theconcept has grown fast to cover a wide range of products and services and practiced in severalparts of the world. The process of buying and selling Fast Moving Consumer Goods, food andother necessities online is referred to as electronic grocery. LÄS MER

  4. 4. Äldreguidens betydelse för kommunens äldreomsorg : - en studie i Sandviken

    Kandidat-uppsats, Institutionen för vårdvetenskap och sociologi

    Författare :Carina Brander; Catarina Holmström; [2008]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att utveckla ett nationellt system för Öppna jämförelser inom vård och omsorgen om äldre. Denna jämförelse ska beskriva kvalitet, kostnader och effektivitet. LÄS MER

  5. 5. Vår nya matkultur?

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Patrik Wirgin; [2002]
    Nyckelord :Färdigmatskonsumenter; prissättning; distribution; livsmedel; Management of enterprises; Företagsledning; management; Business and Economics;

    Sammanfattning : Sammanfattning Titel: Vår nya matkultur? Författare: Patrik Wirgin Handledare: Magnus Lagnevik Problem: Många människor i dagens moderna samhälle upplever sina liv som stressiga. Brist på tid samt en ständig strävan att få tiden att räcka till för alla de aktiviteter, plikter och fritidsintressen som man vill och måste hinna med, gör att man tvingas välja bort vissa aktiviteter. LÄS MER