Sökning: "mat som trend"

Visar resultat 1 - 5 av 45 uppsatser innehållade orden mat som trend.

  1. 1. En studie på traceurers maximala styrka och explosiva styrka : att mäta hoppförmåga inom Parkour/Freerunning med Isometric Mid-Thigh Pull och Countermovement Jump

    Kandidat-uppsats, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för fysiologi, nutrition och biomekanik

    Författare :Don Piili; Tobias Nilsson; [2023]
    Nyckelord :Parkour; Freerunning; PK; PK FR; IMTP; Isometric midthigh pull; CMJ; counter movement jump; Newton; Traceur; traceuse; Hoppförmåga; GIH; LTIV; tränarlänkövrigt;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet för studien var att undersöka om isometric mid-thigh pull (IMTP) tillsammans med (CMJ) kan anses som lämpliga testmetoder för att mäta prestation i hoppförmåga inom parkour/freerunning (PK/FR). Vi undersökte detta genom att mäta traceurers maximala styrka och explosiva styrka i de nedre extremiteterna, för att sedan jämföra resultaten med fysiskt aktiva idrottsstudenter på högskolenivå. LÄS MER

  2. 2. Life Cycle Assessment of Food Sensors

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Weijie Yan; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : The global demand for food increased with the booming trend of population, while food waste is a severe issue to be solved. Xanthine is a chemical compound which will accumulate in meat after the death of the animal, and the concentration of it can be an indicator of meat freshness. LÄS MER

  3. 3. ENGAGEMANGSNIVÅN HOS SMÅ FÖRETAGI ARBETET MED HÅLLBAR UTVECKLING

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle

    Författare :Alexandra Grahn; Elice Morén; [2023]
    Nyckelord :Små företag; hållbar utveckling; engagemangsnivå;

    Sammanfattning : Our earth has finite resources. In order to respect this and not exceed its limits, sustainable development is required. If we cannot realize this, there is a risk that the earth will lose the ability to, for example, provide us with food or provide us with natural resources, something people today take for granted. LÄS MER

  4. 4. En intervjustudie om odlare av kulturspannmål i Norrland

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Tilde Lindbäck; [2023]
    Nyckelord :kulturspannmål; odlare; norrländsk växtodling; småskalighet; motivation;

    Sammanfattning : En framtid med varmare klimat och mer oberäkneliga väderförändringar ställer krav på livsmedelsproduktionens anpassningsförmåga. Forskningen visar att en genetisk diversitet är viktig för att stärka resiliensen inom odlingslandskapet och stå emot framtidens utmaningar. LÄS MER

  5. 5. Ammande mammors upplevelser av matintroduktion efter fyramånadersbesöket på BVC : En kvalitativ intervjustudie

    Magister-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

    Författare :Yanira Augustsson; Helena Mossberg Jönsson; [2022]
    Nyckelord :exklusiv amning; mammors upplevelse; matintroduktion; smakprover; barnhälsovårdsjuksköterska; barnavårdcentral;

    Sammanfattning : Amning fortsätter att ha en nedåtgående trend i hela världen. WHO rekommenderar exklusiv amning i sex månader följt av fortsatt amning kombinerad med annan kost under två års tid eller längre. Näringen är avgörande för barnets utveckling och tillväxt det första levnadsåret. LÄS MER