Sökning: "matdistribution"

Hittade 5 uppsatser innehållade ordet matdistribution.

  1. 1. Maten som en insats för Sveriges äldre : En kvantitativ studie om hur matdistributionen ser ut i Sveriges kommuner

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Kristin Lignell; Josefin Shamei; [2015]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Den här studiens syfte är att undersöka hur Sveriges kommuner organiserar hemtjänstens matdistribution för äldre i ordinärt boende med biståndsbeslut. Syftet är även att undersöka om någon skillnad finns i hur man valt att organisera hemtjänstens matdistribution mellan Norrland, Svealand och Götaland. LÄS MER

  2. 2. Kylda matlådor inom äldreomsorgen : En studie om kundernas upplevelse kring beställning, leverans och mat

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Lina Andersson; Maria Brannelid; [2014]
    Nyckelord :Kylda matlådor;

    Sammanfattning : Sammanfattning Bakgrund ”Mat är mer än bukfylla” löd rubriken på en artikel i Skånska tidningen från januari 2014. Artikeln kom av kritiken som riktats mot de kylda matlådorna som på flera ställen serveras inom äldreomsorgen. Artikelns huvudsakliga syfte var att belysa de brister som finns med maten som serveras till de äldre. LÄS MER

  3. 3. Upplevelse av den egna matsituationen hos äldre som har matdistribution i ordinärt boende

    Magister-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för hälso- och vårdvetenskap

    Författare :Lena Engberg-Nordqvist; [2014]
    Nyckelord :older people; malnutrition; food distribution; ordinary housing; äldre människor; undernäring; matdistribution; ordinärt boende;

    Sammanfattning : Syftet med studien var att beskriva hur äldre personer som bor i ordinärt boende och har matsdistribution genom kommunen upplever sin matsituation. Studien har genomförts genom ostrukturerade intervjuer med åtta personer som var över 75 år som bodde i hemmet och hade matdistribution genom kommunen. LÄS MER

  4. 4. Cook chill – Processen vid införandet av ett nytt matlagningssystem

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan - Grythytte akademi

    Författare :Malin Ek Elmqvist; [2011]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Mat till svaga och sjuka äldre är en viktig del av den medicinska behandlingen. Äldre individer drabbas ofta av viktförlust på grund av ät svårigheter vilket kan leda till undernäring, det främsta nutritionsproblemet i Sverige. Matservicen är en viktig del inom äldreomsorgen. LÄS MER

  5. 5. Ensamboende äldre personers upplevelser av matdistribution och måltidssituation i hemsjukvård: Intevjustudie

    Magister-uppsats, Örebro universitet/Hälsoakademin

    Författare :Rowena Lissmats; [2010]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : .... LÄS MER