Sökning: "matlagning tv"

Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade orden matlagning tv.

  1. 1. "Mat" : den medierade bilden av mat och TV-kockens symboliska kapital

    L2-uppsats, Lunds universitet/Medie- och kommunikationsvetenskap; Lunds universitet/Institutionen för kommunikation och medier

    Författare :Frans Jervrud; Karl-Johan Ekberg; [2022]
    Nyckelord :fält; kapital; gastronomi; TV-kock; MCDA; Social Sciences;

    Sammanfattning : Uppfattningen om mat och matlagning i Sverige har utvecklats från ekonomisk och tidseffektiv till lustfylld och trendig, något media haft en stor roll i. Syftet med denna uppsats var att undersöka denna förändring och programmet “Mat” betraktat som en del av den. LÄS MER

  2. 2. Study and Analysis of Asymmetrical Charging as A New Electrical Vehicle (EV) Smart Charging Method

    Master-uppsats, KTH/Energiteknik

    Författare :Rosyadi Sahilaushafnur; [2019]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Currently, the proliferation of electrified vehicles (EV) has increased rapidly. Considering EV users’ point of view, the duration of charging, and the place to charge their car are essential factors. Increase of EV penetration gives also impact on the electrical network such as overloading, and power quality issues. LÄS MER

  3. 3. Det finaste som finns är att laga mat med hjärtat : En kvalitativ undersökning av matjournalistikens förändring i två svenska tidningar

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för samhällsvetenskaper

    Författare :Ida Ahlberg; Cornelia Thomasson; [2014]
    Nyckelord :Matjournalistik; mat; matlagning; livsstil; identitet; identitetsmarkör; identifikation; användarperspektivet; Dagens Nyheter; Allt om mat;

    Sammanfattning : Syftet med uppsatsen är att undersöka hur mediers gestaltning av mat och matlagning reproducerar livsstilar och identiteter. De senaste åren har mat börjat förekomma alltmer frekvent i olika medier. LÄS MER

  4. 4. Matlagning i medier – En studie om hur tv-kockar profilerar sig inom tv och sociala medier

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Jana Snygg; Sara Offerman; Anna Vistrand; [2013]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 5. Ingrediensrekommendationer : Implementering och utvärdering av ett rekommendationssystem i en ny domän

    Kandidat-uppsats, Institutionen för datavetenskap; Filosofiska fakulteten

    Författare :Erik Karlsson; [2013]
    Nyckelord :Kognitionsvetenskap; Erik Karlsson; Ingrediensrekommendationer; Implementering; Recept; PlanEatSmile; Rekommendationer; Rekommendationssystem;

    Sammanfattning : I Sverige kan man för närvarande skönja ett ökat intresse för matlagning. Detta reflekteras bland annat i ett ökat utbud av matlagningsprogram i tv och antalet sökningar efter recept på Google uppgår till nästan 2 miljoner varje månad, enbart i Sverige. LÄS MER