Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 25 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. ”Så vardagligt men ack så viktigt” : En enkätstudie om matsituationer i förskolan

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan Dalarna/Institutionen för lärarutbildning

    Författare :Nathalie Heed; [2023]
    Nyckelord :Förskola; matsituation; pedagog; enkät;

    Sammanfattning : Denna studie behandlar matsituationer i förskolan och syftar till att utveckla den kunskap som finns om pedagogers erfarenheter och föreställningar kring dessa. Utifrån studiens syfte har tre frågeställningar formulerats vilka behandlar pedagogernas beskrivningar av matsituationernas organisering, pedagogers förhållnings- och tillvägagångssätt samt vilka möjligheter och utmaningar som finns. LÄS MER

  2. 2. Barns språk och kommunikationsmöjligheter vid matsituationer : "Ta vara på tillfället"

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsa, lärande och teknik

    Författare :Emelie Truedsson; Erica Johansson; [2021]
    Nyckelord :Förskollärare; kommunikation; matsituation; språk;

    Sammanfattning : Denna studies syfte är att ta reda på förskollärarnas sätt att arbeta med barnens språk- och kommunikationsutveckling i matsituationerna. I studien har fyra förskollärare intervjuats runt om i Sverige som arbetat inom verksamheten i 1 till 32 år. LÄS MER

  3. 3. Matsituationen i förskolan : En kvalitativ studie om förskollärares beskrivningar avselektivt ätande i förskolan

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Halmstad/Akademin för lärande, humaniora och samhälle

    Författare :Matilda Nordahl; Sara Ottosson; [2021]
    Nyckelord :Selektivt ätande; förskollärare; pedagoger; matsituation; hermeneutik; tolkning; hermeneutisk spiral; relationellt perspektiv; kategoriskt perspektiv;

    Sammanfattning : Matsituationen på förskolan är återkommande och något barn kan möta upp till fem gånger varje dag. Barn med selektivt ätande kan uppleva matsituationen som en krävande situation, där yttre aspekter kan kopplas som bidragande. LÄS MER

  4. 4. Måltidsupplevelsen inom äldreomsorgen -inte bara mat. En kvalitativ studie på ett särskilt boende i Västra Götalandsregionen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Emma Hemmingberg; Frida Tell; [2019-08-14]
    Nyckelord :Brukare; FAMM; hälsa; måltid; äldre;

    Sammanfattning : Allt fler människor i Sverige blir äldre och har behov ett behov av extra omsorg. Måltiderna fyller en viktig funktion i arbetet på äldreboenden och är betydelsefull ur flera perspektiv än enbart fokus på maten. LÄS MER

  5. 5. Föräldrars upplevelser av mat- och näringssituationen hos barn födda med gastroschisis under den första tiden på sjukhus

    Kandidat-uppsats,

    Författare :Aven Hadzic; Sofia Blix Kusmark; [2019-08-08]
    Nyckelord :Första sjukhustiden; föräldrar; gastroschisis; matsituation; spädbarn; upplevelse;

    Sammanfattning : Bakgrund: Av 10000 födda barn är det 4-5 som föds med gastroschisis, en bukväggsdefekt där delar av eller hela tunntarmen ligger utanför bukhålan. Barnen opereras vanligen inom de första levnadsdygnen. LÄS MER