Sökning: "matsmältning"
Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade ordet matsmältning.
1. Enzymaktivitet i kostkällor och bromelains förmåga att spjälka vassle- och ärtprotein
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTHSammanfattning : Proteiner är kroppens byggstenar och behövs bland annat för att reparera celler, bygga upp vävnader och muskler samt bilda enzymer. Proteinbrist kan leda till försämrad hälsa och därför finns rekommendationer att andelen protein i den dagliga kosten bör utgöra 18 E%. LÄS MER
2. Att läsa utan att reflektera är som att äta utan matsmältning : En kvalitativ studie som undersöker synen på boksamtal och dess relation till normer utifrån ett critical literacy perspektiv
Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/LärarutbildningenSammanfattning : A qualitative study that examines the view of book conversations and its relation to norms from a critical literacy perspective. The truth of a book does not have to be the only truth. As individuals living in society, we are constantly influenced by norms of the outside world in the form of images and texts. LÄS MER
3. Den Europeiska idegranens återväxtproblematik
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för skog och träteknik (SOT)Sammanfattning : Abstract I hela Europa har idegranen problem med återväxten. Olika återväxthämmande faktorer påverkar föryngringen i olika stadier, och det är aldrig bara en anledning till att föryngringen inte lyckas. Idegranen är skuggtålig men behöver ljus. Den gynnas av lövfällande bestånd då den drar nytta av vårens öppna krontak. LÄS MER
4. Saken är biff : En granskning av samförstånd och motsättningar vid införandet av en minskad nötköttskonsumtion
Master-uppsats, KTH/Miljöstrategisk analys (fms)Sammanfattning : Svenskarna är ibland de som konsumenterna konsumerar mest nötkött i världen, de äter 26 kg per person och år. Matkonsumtionen generellt står för en tredjedel av de svenska hushållens utsläpp av växthusgaser, och g. Globalt sett står djuruppfödningen till köttproduktion för 14,5 % av utsläppen av alla växthusgaser. LÄS MER
5. Utvärdering av grovfoderautomater
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistrySammanfattning : Hästen är en gräsätare och dess fysiologiska kroppsfunktioner är uppbyggda för att beta cirka 18 timmar per dag med längsta ät uppehåll på cirka tre timmar. Dagens traditionella utfodringssystem ger hästarna tillgång till grovfoder vid två till fyra utfodringstillfällen per dag, med längsta uppehåll mellan kvälls- och morgonutfodring. LÄS MER