Sökning: "matval"

Visar resultat 1 - 5 av 55 uppsatser innehållade ordet matval.

  1. 1. Nudging för att främja beteenden : En undersökning av Högskolerestauranger ABs klimatmärkning

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen; Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Malin Sjöberg; Saranya Silawiang; [2018]
    Nyckelord :nudging; konsumtionsbeteende; klimatmärkning; det automatiska systemet; det reflekterande systemet; interna stimuli; externa stimuli;

    Sammanfattning : Studien avser undersöka Högskolerestauranger AB:s projekt angående klimatmärkningen som infördes på deras menyer i Uppsala under hösten 2017. Den första delen av studien undersöker hur projektet startade, vad projektet innefattar samt Högskolerestauranger AB:s samarbete med Uppsala Kommun och CarbonCloud. LÄS MER

  2. 2. Matval och faktorer som påverkar matval hos personer med bakgrund från Iraq bosatta i Sverige. En kvantitativ studie.

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Sheima Al-Adili; [2018]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund Tidigare studier har visat att diabetes typ två samt fetma är överrepresenterade hos invandrare med Irakisk bakgrund bosatta i Sverige. Syfte Syftet med denna studie är att undersöka matvalen hos invandrare med Irakisk bakgrund beträffande; grönsaker, frukt, fett samt socker, i förhållande till Nordiska Närings Rekommendationer samt undersöka huruvida faktorer som kön, ålder, antal år i Sverige samt utbildningsnivå har betydelse för matvanorna. LÄS MER

  3. 3. De äldres upplevelse av kylda matens smak, måltidsvariation och måltidssituation

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Gia Jängnemyr; [2017-11-15]
    Nyckelord :Äldre; smakupplevelse; måltidsvariation; måltidsupplevelse;

    Sammanfattning : Äldre personer i eget boende som behöver hjälp att laga mat kan få bistånd på matlådor i stället. Vissa kommuner tillagar och distribuerar varm mat dagligen medan andra kommuner övergått till att leverera kyld mat från matservice företag, ofta en gång i veckan. LÄS MER

  4. 4. Hållbar utveckling vid menyplanering: En kvalitativ undersökning av privatägda restauranger

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Beatrice Ljungqvist; Cecilia Habib Westh; Erika Torvaldsson; [2017-11-15]
    Nyckelord :Hållbar utveckling; Menyplanering; Restaurang;

    Sammanfattning : Allt fler blir medvetna om att hälsa och miljö är viktiga samhällsfrågor. Den här studien fokuserar på hur privatägda restauranger kan arbeta med hållbar utveckling genom menyplanering. Restauranger är verksamheter som har möjlighet att påverka människors matval. LÄS MER

  5. 5. Resonemang kring matval och matvanor hos ungdomar i ett område med låg socioekonomisk status

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Chantelle Josefsohn; [2017-09-04]
    Nyckelord :Kvalitativ studie; matval; matvanor; socioekonomisk status; ungdomar;

    Sammanfattning : Ungdomar konsumerar mindre frukt och grönsaker och mer fett- och sockerrika livsmedel än vad som rekommenderas. Ungdomar med låg socioekonomisk status är en särskilt utsatt grupp. Därmed är det av intresse att få en djupare förståelse för ungdomars tankar, åsikter och idéer kring matval och matvanor. LÄS MER

BEVAKA DENNA SÖKNING

Få ett mail när det kommer in nya uppsatser på ämnet matval.

Din email-adress: