Sökning: "matval"

Visar resultat 1 - 5 av 57 uppsatser innehållade ordet matval.

  1. 1. Motsägelsefullt hälsobudskap inom idrotten?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Matilda Karlsson; Olivia Nilsson; [2018-08-15]
    Nyckelord :idrottsanläggning; livsmedelsutbud; näringstäthet; nordiska näringsrekommendationer; café;

    Sammanfattning : Program: Hälsopromotionsprogrammet- KostvetenskapNivå: GrundnivåHandledare: Agneta SjöbergExaminator: Mia PrimAntal sidor: 37Termin/år: Vt 2018Examinator: Mia Prim.... LÄS MER

  2. 2. ”Det är inte bara falukorv hit och en ostbit dit” – Utmaningar och möjligheter att främja hälsosamma matval i dagligvaruhandeln.

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Melissa Mjöberg; [2018-08-10]
    Nyckelord :livsmedelsbutiker; hälsosam mat; hälsopromotion; köppunkt; nudging;

    Sammanfattning : Kandidatuppsats 15 hpProgram: Hälsopromotion inriktning kostvetenskapVt 2018Handledare: Christina BergExaminator: Mia Prim.... LÄS MER

  3. 3. Nudging för att främja beteenden : En undersökning av Högskolerestauranger ABs klimatmärkning

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen; Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Malin Sjöberg; Saranya Silawiang; [2018]
    Nyckelord :nudging; konsumtionsbeteende; klimatmärkning; det automatiska systemet; det reflekterande systemet; interna stimuli; externa stimuli;

    Sammanfattning : Studien avser undersöka Högskolerestauranger AB:s projekt angående klimatmärkningen som infördes på deras menyer i Uppsala under hösten 2017. Den första delen av studien undersöker hur projektet startade, vad projektet innefattar samt Högskolerestauranger AB:s samarbete med Uppsala Kommun och CarbonCloud. LÄS MER

  4. 4. Matval och faktorer som påverkar matval hos personer med bakgrund från Iraq bosatta i Sverige. En kvantitativ studie.

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Sheima Al-Adili; [2018]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund Tidigare studier har visat att diabetes typ två samt fetma är överrepresenterade hos invandrare med Irakisk bakgrund bosatta i Sverige. Syfte Syftet med denna studie är att undersöka matvalen hos invandrare med Irakisk bakgrund beträffande; grönsaker, frukt, fett samt socker, i förhållande till Nordiska Närings Rekommendationer samt undersöka huruvida faktorer som kön, ålder, antal år i Sverige samt utbildningsnivå har betydelse för matvanorna. LÄS MER

  5. 5. De äldres upplevelse av kylda matens smak, måltidsvariation och måltidssituation

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Gia Jängnemyr; [2017-11-15]
    Nyckelord :Äldre; smakupplevelse; måltidsvariation; måltidsupplevelse;

    Sammanfattning : Äldre personer i eget boende som behöver hjälp att laga mat kan få bistånd på matlådor i stället. Vissa kommuner tillagar och distribuerar varm mat dagligen medan andra kommuner övergått till att leverera kyld mat från matservice företag, ofta en gång i veckan. LÄS MER

BEVAKA DENNA SÖKNING

Få ett mail när det kommer in nya uppsatser på ämnet matval.

Din email-adress: