Sökning: "matvanor"

Visar resultat 1 - 5 av 317 uppsatser innehållade ordet matvanor.

  1. 1. Sjuksköterskans möte med en patient från ett annat land. : Systematisk litteraturstudie

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för hälso- och vårdvetenskap (HV); Linnéuniversitetet/Institutionen för hälso- och vårdvetenskap (HV)

    Författare :Louise Almqvist; Maria Andersson; [2018]
    Nyckelord :Sjuksköterska; patient född i ett annat land; erfarenheter; kulturella skillnader; personcentrerad omvårdnadsteoretisk referensram.;

    Sammanfattning : Bakgrund: Människor korsar geografiska gränser av olika anledningar. Sjukvården möter patienter från hela världen. Kulturella uttryck annorlunda än de sjuksköterskan har som norm har tendensen att skapa problem i det omvårdande mötet. LÄS MER

  2. 2. Ett skadat hjärta : En litteraturbaserad studie ur ett patientperspektiv

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsa och lärande; Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsa och lärande

    Författare :Anton Thörn; Julia Ehn; [2018]
    Nyckelord :Deltagare; hjärtinfarkt; livsstilsförändringar; stöd; upplevelse;

    Sammanfattning : Bakgrund: Hjärtinfarkt är en av de ledande orsakerna till för tidig död i Sverige. Hjärtinfarkt är till stor del livsstilsrelaterad där vanor som rökning, osunda matvanor och låg aktivitetsnivå är riskfaktorer. Att drabbas av hjärtinfarkt kräver förändring i patientens invanda livsstil. LÄS MER

  3. 3. Sjuksköterskans perspektiv av hälsofrämjande arbete inom somatisk slutenvård : en litteraturöversikt

    Kandidat-uppsats, Sophiahemmet Högskola; Sophiahemmet Högskola

    Författare :Jenny Rottbers; Matilda Törngren; [2018]
    Nyckelord :Hälsofrämjande arbete; Somatisk slutenvård; Sjuksköterskans perspektiv roll; Ohälsosamma levnadsvanor;

    Sammanfattning : Bakgrund: Ohälsosamma levnadsvanor bidrar till en stor del av sjukdomsbördan och är en orsak till förtidig död bland befolkningen. Tobaksbruk, alkohol, ohälsosamma matvanor samt fysisk inaktivitet kan orsaka ett flertal sjukdomar. LÄS MER

  4. 4. "Att äta grönare" -trend eller livsstil? : En enkätstudie om intag av vegetarisk mat i Sverige.

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap; Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Elin Glamsjö; Ulrika Söderlund; [2018]
    Nyckelord :vegetarisk mat; trend; flexitarian; kost; miljö; hälsa;

    Sammanfattning : Bakgrund En vegetarisk kosthållning kan se ut på olika sätt och kan vara till fördel både för människors hälsa och för miljön. Idag har svenskarna ett frukt- och grönsaksintag som är lägre än vad som rekommenderas, samtidigt som köttintaget är högre. LÄS MER

  5. 5. Abundance of root nodules on common bean, Phaseolus vulgaris : a comparison between Swedish fields with and without a recent history of common bean cultivation

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Soil and Environment

    Författare :Christina Hultman; [2018]
    Nyckelord :sustainability; protein-source; legume-based food; nitrogen fixation; root nodules;

    Sammanfattning : Legumes such as common bean, Phaseolus vulgaris L. are climate-smart protein sources which can be part of sustainable agriculture and eating habits to increase the resilience in our food system. LÄS MER

BEVAKA DENNA SÖKNING

Få ett mail när det kommer in nya uppsatser på ämnet matvanor.

Din email-adress: