Sökning: "matvanor"

Visar resultat 1 - 5 av 309 uppsatser innehållade ordet matvanor.

  1. 1. Sjuksköterskans möte med en patient från ett annat land. : Systematisk litteraturstudie

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för hälso- och vårdvetenskap (HV); Linnéuniversitetet/Institutionen för hälso- och vårdvetenskap (HV)

    Författare :Louise Almqvist; Maria Andersson; [2018]
    Nyckelord :Sjuksköterska; patient född i ett annat land; erfarenheter; kulturella skillnader; personcentrerad omvårdnadsteoretisk referensram.;

    Sammanfattning : Bakgrund: Människor korsar geografiska gränser av olika anledningar. Sjukvården möter patienter från hela världen. Kulturella uttryck annorlunda än de sjuksköterskan har som norm har tendensen att skapa problem i det omvårdande mötet. LÄS MER

  2. 2. Resonemang kring matval och matvanor hos ungdomar i ett område med låg socioekonomisk status

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Chantelle Josefsohn; [2017-09-04]
    Nyckelord :Kvalitativ studie; matval; matvanor; socioekonomisk status; ungdomar;

    Sammanfattning : Ungdomar konsumerar mindre frukt och grönsaker och mer fett- och sockerrika livsmedel än vad som rekommenderas. Ungdomar med låg socioekonomisk status är en särskilt utsatt grupp. Därmed är det av intresse att få en djupare förståelse för ungdomars tankar, åsikter och idéer kring matval och matvanor. LÄS MER

  3. 3. “Nyttig mat, små portioner och rätt mat” - En kvalitativ studie om nyanländas upplevelser av en ny matkultur

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Madeleine Englund; Maria Thanos; [2017-08-28]
    Nyckelord :Integration; matkultur; nyanlända; upplevelser;

    Sammanfattning : Forskning visar att faktorer som mottagande och handlingsplaner för flyktingars integration idet svenska samhället har betydelse. Om dessa faktorer brister kan det skapa konsekvenser.Mat kan ha stor betydelse för den sociala processen som nyanländ då alla människor har matsom en gemensam nämnare. LÄS MER

  4. 4. Spanska influenser - En kvalitativ intervjustudie kring sex svenskars matvanor efter att de flyttat till Spanien

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Matilda Alexandersson; Nelly Svärdhagen; [2017-08-28]
    Nyckelord :Matvanor; Immigration; Matkultur; Livsmedel; Livsmedelsresurser; Spanien; Sverige; Tillgångar;

    Sammanfattning : Varje dag står vi inför val angående vad vi ska äta och hur inköp av mat ska planeras. Detfinns ofta några påverkande faktorer som leder oss till vilka beslut vi tar, exempelvis flytt tillett annat land. Idag råder det en ständig ut- och invandring, både mellan länder med liknandekultur och mellan länder med olika. LÄS MER

  5. 5. Har du tid för en lunch? En kvantitativ studie om sambandet mellan upplevd stress och kostmönster

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Lina Bergström; Lovisa Wetterstedt; [2017-08-28]
    Nyckelord :Livsmedelsval; Matvanor; Måltidsordning; Upplevd stress;

    Sammanfattning : Ohälsa till följd av stress, övervikt och fetma är idag ett stort hot mot folkhälsan.Stress kan påverka ätbeteenden och öka intaget av energirika livsmedel och därmedskapa ett energiöverskott som kan leda till viktuppgång. LÄS MER

BEVAKA DENNA SÖKNING

Få ett mail när det kommer in nya uppsatser på ämnet matvanor.

Din email-adress: