Sökning: "milk cultures"

Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade orden milk cultures.

  1. 1. Antimicrobial drug residues in milk : effect on mesophilic starter cultures

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Frida Willdén; [2022]
    Nyckelord :mesophilic starter cultures; lactic acid bacteria; aroma producing bacteria; acid producing bacteria; penicillin G; oxytetracycline; trimethoprim; sulfadiazine;

    Sammanfattning : Starter cultures have an essential role in cheese production contributing to desired acid production and formation of aroma- and flavour compounds during cheese maturation. Residues of antimicrobial drugs might reduce the activity of dairy starter cultures and subsequently cause impaired cheese quality. LÄS MER

  2. 2. Smaksättning av vegetabilisk yoghurt på Vicia faba

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Ellen Landström; [2022]
    Nyckelord :Vicia faba; åkerböna; bondböna; yoghurt; vegetabiliskt; smaksättning; närproducerat; proteinskifte;

    Sammanfattning : En övergång från animaliska till vegetabiliska proteiner är en attraktiv strategi för att förbättra livsmedelsproduktionen samt minska belastningen på miljön. Bondöna (Vicia faba) är en lämplig proteingröda att odla i Sverige vilket skulle gynna det svenska jordbruket samt var gynnsamt då trenden i samhället just nu är ett intresse för närproducerat. LÄS MER

  3. 3. Svenska gårdsmejerier : en inblick i mejeriproduktion och användandet av starterkulturer

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Emma Olofsson Laasonen; Emmy Nyberg; [2020]
    Nyckelord :mejeriproduktion; osttillverkning; gårdsmejerier; starterkulturer; komjölk; getmjölk; fårmjölk;

    Sammanfattning : Mjölk och mejeriprodukter har alltid varit en viktig näringskälla världen över, och har en inverkan på både länders ekonomi såväl som hälsa. Produktionen av hantverksmässigt tillverkade ostar uppvisar en enorm variation och diversitet som har gett stora möjligheter för utveckling. LÄS MER

  4. 4. Impact of starter culture on curd manufacture –one of the most commonly consumedfermented milk products of Sri Lanka

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Cecilia Andersson; [2019]
    Nyckelord :curd; buffalo milk; starter culture; lactic acid; Sri Lanka; pH; syneresis; sensory test;

    Sammanfattning : Curd is a popular type of fermented milk product in Sri Lanka. In commercial curd manufactories, freeze-dried starter cultures are used, whereas small scale curd manufactories make curd in the traditional way using curd from previous days as a starter. Curd can be made from buffalo milk or cow’s milk, where buffalo milk is more common. LÄS MER

  5. 5. The importance of buffalo milk in the curd manufacture of Sri Lanka

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Jennifer Hallqvist; [2019]
    Nyckelord :Sri Lanka; curd; Meekiri; Deekiri; buffalo milk; milk composition; milk fat; fermented milk products;

    Sammanfattning : Sri Lanka is a developing country located south of India, in the Indian ocean. It is a country with multiple cultures, ethnicities and languages, and it is rated as “high” on the Human Development Index (HDI). The total population is 20.9 million, of which 28% are employed in the agricultural primary production. LÄS MER