Sökning: "mjölkko"
Visar resultat 6 - 10 av 53 uppsatser innehållade ordet mjölkko.
6. Estimation of roughage intake for dairy cows based on eating time and individual intake rate
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Prediktering av foderintag för mjölkkor är en viktig aspekt att ta hänsyn till både ur djurvälfärdssynpunkt men även ekonomiskt då foder är en av de största utgifterna inom svensk mjölkproduktion. Precis prediktering av foderintag är viktigt för att und-vika att över- eller underutfodra sina djur vilket i sin tur kan leda till sjukdomar hos djuren och/eller högre omkostnader. LÄS MER
7. Hur kan mjölkkors välfärd påverkas av olika inhysningssystem?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistrySammanfattning : Djurvälfärd är ett aktuellt ämne som bland annat påverkas av djurets inhysningssystem. Syftet med detta kandidatarbete var att studera hur olika inhysningssystem påverkar mjölkkornas välfärd. Mjölkkor hålls i olika typer av inhysningssystem, inomhus i lösdrift, uppbundet inomhus, eller utomhus. LÄS MER
8. Faktorer som påverkar proteinnedbrytning och kväveeffektivitet hos mjölkkor
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Svenska mjölkkor utfodras idag med en stor andel protein för att upprätthålla en hög mjölkproduktion. Protein är ett viktigt näringsämne som bland annat stimulerar syntes av mjölk. För att säkerställa en hög mjölkavkastning finns det en risk att mjölkkon överutfodras med protein som inte kan utnyttjas. LÄS MER
9. Separation mellan mjölkko och kalv : begränsad digivning som alternativ
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Livsmedel av komjölk är mycket vanliga i Sverige. För att producera mjölken till produkterna behöver man mjölkkor som blir dräktiga och föder kalvar. LÄS MER
10. Risker och fördelar för juverhälsan vid kombinerad digivning och mjölkning
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Intresset för en mer naturlig djurhållning ökar både hos konsumenter och mjölkbönder i Sverige och Europa. För att öka djurens möjlighet till ett mer naturligt liv kan man låta kalven gå med mamman under hela eller delar av mjölkutfodringstiden. LÄS MER