Sökning: "mjölksyra"
Visar resultat 1 - 5 av 30 uppsatser innehållade ordet mjölksyra.
1. Metodutveckling för bestämning av kantinträngning av väteperoxid och mjölksyra i vätskekartong
Master-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper (from 2013)Sammanfattning : Hydrogen peroxide and Lactic acid Wick index are some of the most important parameters when the liquid board will be quality assured of the manufacture. The goal of this study is to improve and develop the existing analysis methods that Billerud AB uses to analyze the edge penetration of hydrogen peroxide and lactic acid in liquid boards. LÄS MER
2. Flow of non-starter lactic acid bacteria : from to silage to raw milk to cheese
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Modern cheese manufacturing uses a known starter culture of lactic acid bacteria (SLAB) for the fermentation of lactose to lactic acid. There is, however, often a second fermentation in cheese manufacturing by non-starter lactic acid bacteria (NSLAB). LÄS MER
3. Silage quality of grass and red clover-dominated forages as affected by particle size and additive, when ensiled at different dry-matter concentrations
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Syftet med denna studie var att undersöka effekterna av partikelstorlek samt typ och dosering av kemiska tillsatser på ensilagekvalitet och lagringsstabilitet hos klöverdominerat ensilage och gräsensilage vid två torrsubstans (TS)-halter. Partikelstorlekarna var ca 24 cm för långt ensilage och ca 5 cm för hackat ensilage. LÄS MER
4. Utvärdering av flödescytometri som alternativ till plattmetod vid analys av probiotiska prover: en jämförelse
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för biomedicinsk vetenskap (BMV)Sammanfattning : Mjölksyrabakterier är mikroorganismer som bildar mjölksyra när de bryter ned socker. Dessa bakterier förekommer naturligt i människans kropp och tillhör tarmens normalflora. De hjälper dessutom till med att skydda människan från patogena mikroorganismer. LÄS MER
5. Quality of fermented dairy products beyond best before date
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Date labelling is one factor influencing food waste in consumer households and evaluation of optimum shelf life is a tool food industry can use to contribute to di-minished food waste. This explorative pilot study aimed to investigate how quality of sour milk and yogurt changed beyond best before date. LÄS MER