Sökning: "musli"

Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade ordet musli.

  1. 1. Kunskap och förväntningar hos kaninägare i Sverige

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Frida Persson; Unni Stenmark; [2022]
    Nyckelord :omvårdnad; utfodring; sjukdom; skötsel; sällskaplighet; beteende; naturliga behov; välfärd;

    Sammanfattning : Det blir allt vanligare i Sverige och resten av världen att kaniner hålls som sällskapsdjur. Bristande kunskap om kaninens naturliga behov, beteende, omvårdnad och utfodring är trots detta inte ovanligt. LÄS MER

  2. 2. Distriktssköterskors upplevelser av det förebyggande arbetet med patienter med patienter med diabetes typ 2 : En kvalitativ studie

    Magister-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

    Författare :Helen Eklöf; Nadira Musli; [2021]
    Nyckelord :district nurse; experiences; prevention; diabetes type 2; distriktssköterska; upplevelser; förebyggande arbete; diabetes typ 2;

    Sammanfattning : Diabetes mellitus typ 2 (DM2) är en kronisk och komplex folkhälsosjukdom. Det är en av de vanligaste diabetestyperna som drabbar främst vuxna och äldre. Globalt anses 500 miljoner människor ha någon form av diabetes. LÄS MER

  3. 3. Måltidsordning och livsmedelsval före och efter träningspass : En wabbaserad enkätstudie om individer som styrketränar regelbundet

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Mattias Nilsson; [2021]
    Nyckelord :Livsmedelsval; måltidsordning; styrketräning; träning; protein; kolhydrater; kött.;

    Sammanfattning : Bakgrund: Nutritionen är en viktig del vid styrketräning, inte minst för att säkerställa adekvata mängder muskelglykogen och besvara den ökning i muskelproteinsyntes som efterföljer utförd styrketräning. En god fördelning av måltider över dagen förser kroppen med de förutsättningar som krävs. LÄS MER

  4. 4. How is sugar replaced by other ingredients in products labelled with "no added sugar" and how does this affect the energy, fat, carbohydrate, sugar and protein content?

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Stina Bladin; [2018]
    Nyckelord :sugars; added sugar; free sugar; food labelling; sweeteners; energy; obesity;

    Sammanfattning : Labels such as “no added sugar” is commonly used by food manufacturers and consumers may think that these products are healthier than similar products that contain “added sugar”. To recreate the sweet taste, the mouthfeel and texture in products with “no added sugar”, some other kind of ingredients need to be added. LÄS MER

  5. 5. Olika faktorer som påverkar tillväxten på mjölkraskalvar

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Hanna Birgersson; [2018]
    Nyckelord :avvänjning; kraftfoderstruktur; vomutveckling; kalvtillväxt;

    Sammanfattning : I litteraturgenomgången framkommer många aspekter av grovfoder till kalvar. Kalvar förefaller att föredra grovfoder med hög smältbarhet, men för maximal konsumtion totalt är ett grövre grovfoder (med lägre smältbarhet och lägre preferens hos kalven) att föredra. LÄS MER