Sökning: "odlingsmetoder"
Visar resultat 1 - 5 av 45 uppsatser innehållade ordet odlingsmetoder.
1. Alternativa urbana odlingsmetodernas potential för självförsörjning i Sverige
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för företagande, innovation och hållbarhetSammanfattning : During the COVID pandemic of 2019, Sweden saw a huge increase in food prices, as many of the country's grocery chains import a large amount of all foods. This research is motivated by the Swedish Parliament's motion "Self-Sufficiency of Food in Sweden" and the need for innovative solutions to enhance Sweden's food supply. LÄS MER
2. Mushroom cultivation in Temperate Agroforestry : potential Agroforestry practices, growing methods, and native edible saprophytes to Sweden
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Traditions of outdoor cultivation of edible fungi in woodland conditions have been practiced in North-East Asia for centuries. This outdoor mushroom production method was exported to North America almost 40 years ago and provides an additional income for small-scale forest farmers, the agroforestry practice closest to woodland conditions. LÄS MER
3. Per- och polyfluorerade alkylsubstanser (PFAS) i odlade alger för livsmedelskonsumtion
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : Per- och polyfluorerade alkylsubstanser är framväxande syntetiska föroreningar som är spritt över alla ekosystem. Per- och polyfluorerade alkylsubstanser har fått ökad regulatoriska och allmän uppmärksamhet på grund av deras egenskaper av att vara persistenta, bioackumulerande i trofinnivåer och toxiska. LÄS MER
4. Encapsulation of probiotic bacteria in an oleogel
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Probiotic bacteria administered orally that aim to reach the intestine alive need protection to be able to survive the human gastrointestinal tract. Ethyl cellulose is one food-grade material that can be used with oil to form an oleogel. This oleogel can encapsulate probiotics and provide physical protection. LÄS MER
5. Effekter av kalkkväve i odling av isbergssallat : ett mindre fältförsök
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Odling av isbergssallat kräver stora insatser per odlat hektar och innebär många risker för odlaren. Isbergssallaten har en relativt kort kulturtid på 6–10 veckor från plantering till skörd. Den ställer höga krav på näringstillförsel, vatten och temperatur under hela plantans tillväxt för att nå ett gott resultat i sin odling. LÄS MER