Sökning: "offentliga måltidsverksamheter"

Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade orden offentliga måltidsverksamheter.

  1. 1. "DET ÄR INTE LÄTT ATT KOKA SOPPA PÅ EN SPIK" : En kvalitativ studie om chefers upplevelser av krisberedskapsarbete

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Adela Johansson; [2023]
    Nyckelord :krisberedskap; krisberedskapsarbete; offentliga måltider; sjukhusmåltider; sjukhusens måltidsverksamhet;

    Sammanfattning : Bakgrund Behovet av att stärka samhällens beredskap har ökat bland annat på grund av följder av klimatförändringar, COVID-19-pandemin och krigsutbrott. Vid kris är det av betydelse att de viktigaste samhällsfunktionerna, så som sjukvården, fungerar och forskning visar att mat och måltider har betydelse för patienters tillfrisknande. LÄS MER

  2. 2. Skolmåltiden -Take away eller ej? En kvalitativ studie om kostchefers erfarenheter av skolmåltiden som lunchlåda till följd av coronapandemin

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Laial Kaiss Hassan; Felicia Tyllsjö; [2021-09-02]
    Nyckelord :coronapandemin; distansundervisning; lunchlådor; skolmåltider;

    Sammanfattning : Att erbjudas näringsriktiga skolmåltider är en lagstadgad rättighet för grundskoleelever i Sverige. För att skollunchen ska kunna bidra med näring och främja en hälsosam livsstil är det viktigt att den hamnar i magen. Måltiden som serveras bör vara god och varierad samt locka alla sinnen. LÄS MER

  3. 3. Franchising

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Anja Sulkvist; [2020-04-16]
    Nyckelord :Franchising; koncept; FAMM; Restaurang; Måltid;

    Sammanfattning : Människor söker allt mer genuina och unika upplevelser vid restaurangbesök. Man vill uppleva något annorlunda och få njuta av en god måltid i en behaglig miljö. LÄS MER

  4. 4. "Alla måste med på tåget" : En kvalitativ studie om ansvarigas upplevelser av att arbeta för att minska köttkonsumtionen i kommunalt drivna måltidsverksamheter

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Kristin Edling; Helena Johansson; [2019]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Att minska köttkonsumtionen är ett diskuterat ämne idag. Anledningen är den klimatförändring som just nu sker och kött är det livsmedel som påverkar vår miljö allra mest. LÄS MER

  5. 5. Nya mejeriprodukter i skolköken

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Erik Arosenius; [2018-08-16]
    Nyckelord :produktutveckling; Arla; förpackningar; skolkök;

    Sammanfattning : Arla är ett internationellt mejeriföretag som producerar och säljer produkter över hela världen. Företaget jobbar ständigt med att utveckla sina mejeriprodukter och anser att produktutveckling kan ha många fördelar, exempelvis mindre svinn, nöjdare kunder, bättre hållbarhet, ekonomisk tillväxt och konkurrenskraftiga produkter på marknaden. LÄS MER