Sökning: "pålägg"
Visar resultat 1 - 5 av 14 uppsatser innehållade ordet pålägg.
1. Kostvanor hos studenter som studerat på distans under COVID-19 pandemin : Enkätstudie ur ett Kariologiskt perspektiv
Master-uppsats, Malmö universitet/Odontologiska fakulteten (OD)Sammanfattning : Syfte: Syftet med denna enkätstudie var att undersöka om COVID-19 pandemin påverkade kostvanorna hos en grupp studenter på Malmö universitet. Material och metod: En kvantitativ enkätstudie om kostvanor under COVID-19 pandemin utfördes på studenter som studerade på distans på Malmö universitet. LÄS MER
2. "Om man njuter av maten blir det mycket godare" : En kvalitativ studie om elevers upplevelse av mellanmålet på fritidshem
M1-uppsats, Jönköping University/Högskolan för lärande och kommunikationSammanfattning : Sammanfattning Syftet med studien är att undersöka betydelsen av mellanmålets innehåll och hur det påverkar elevers konsumtion av mellanmål i fritidshem, samt om elever upplever att de är delaktiga i att påverka mellanmålets innehåll och miljö. Frågeställningarna i studien är; · Hur upplever elever att innehållet av mellanmål påverkar konsumtionen av mellanmål på fritidshem? · Hur upplever elever att miljön där mellanmålet intas påverkar konsumtionen av mellanmål på fritidshemmet? · Hur beskriver elever deras delaktighet beträffande mellanmålets innehåll och miljö på fritidshem? Uppsatsen är en kvalitativ studie som utgår från barns perspektiv. LÄS MER
3. "Kanske för mycket vetebröd" : Attityder till och vanor kring mellanmål bland personer över 65 år
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : Inledning: Mat och måltider har stor betydelse för att förebygga åldersrelaterad ohälsa. Äldre har ett ökat behov av protein och mellanmål är ett ypperligt tillfälle för att de ska få i sig mer protein. LÄS MER
4. Matsvinn ur ett hushållsperspektiv : En kvantitativ studie om livsmedelsinköp i webbutik respektive fysisk livsmedelsbutik
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Matsvinn är ett problem i hela livsmedelskedjan och existerar både på internationell och nationell nivå. Då hushållen står för den största mängden genererat matsvinn ville vi undersöka om olika sätt att handla på, påverkar mängden matsvinn genom att jämföra digital mathandel, som är ett nytt växande fenomen, mot att handla i fysisk livsmedelsbutik. LÄS MER
5. Hur miljön i hemmet kan påverka elevernas frukostintag : En enkätundersökning bland niondeklassare
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/FolkhälsovetenskapSammanfattning : The purpose of this study was to investigate if the environment at home could affect the pupils breakfast intake; what they choose to eat, if the eat and why they eat breakfast. A quantitative method was used and the data was collected by a questionnaire. In total 64 pupils from ninth grade in public school participated in the study. LÄS MER