Sökning: "pedagogisk mat"
Visar resultat 1 - 5 av 42 uppsatser innehållade orden pedagogisk mat.
1. Den pedagogiska måltiden
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö universitet/Institutionen för barndom, utbildning och samhälle (BUS)Sammanfattning : Vad pedagogisk måltid är för något kan tros vara självklart, men när en läser styrdokumenten framställs det inte i den mån en kan komma att tro. Syftet med denna studie är att förtydliga vilka mål den pedagogiska måltiden kan sikta på att nå, hur personalen arbetar för att nå målen samt hur pedagogisk måltid påverkar elevens välbefinnande enligt personalen. LÄS MER
2. Att främja goda matvanor i skolan : En intervjustudie med rektorer och skolsköterskor
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för hälsovetenskaper (HOV)Sammanfattning : Barnfetma är ett eskalerande globalt folkhälsoproblem, där ökad konsumtion av socker och ultrabearbetade livsmedel, samt bristande intag av frukt och grönsaker bland barn, spelar en betydande roll. För att möta denna utmaning krävs engagemang från flera aktörer, inklusive skolan. LÄS MER
3. Sjuksköterskans pedagogiska omvårdnad för egenvård hos patienter med kronisk hjärtsvikt : En kvantitativ litteraturöversikt
Kandidat-uppsats, Jönköping University/HälsohögskolanSammanfattning : Bakgrund: Hjärtsvikt är en vanligt förekommande folksjukdom i Sverige, och egenvård är en central del i patienternas vardag. För att minska risken av försämring i sin sjukdom är det därmed väsentligt för patienterna att få adekvat patientundervisning om hur egenvården främjas. LÄS MER
4. Erfarenhetsåterföring från moderna utbildningsmiljöer i högstadiet
Kandidat-uppsats, Jönköping University/JTH, Byggnadsteknik och belysningsvetenskapSammanfattning : Inom de kommande åren kommer många nya skolor att byggas och renoveras. För att dessa ska fungera så bra som möjligt är det viktigt att erfarenheter från tidigare skolor samlas in och överförs, en så kallad erfarenhetsåterföring. Denna studie är en sådan erfarenhetsåterföring från tre moderna skolor i Sollentuna. LÄS MER
5. Mer mat i magen : En kvalitativ studie om hur erfarenheter från kommunala matsvinnsprojekt tillvaratas i den vardagliga verksamheten
M1-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för Urbana Studier (US)Sammanfattning : Food waste is an environmental issue because it causes unnecessary use of finite resources. Food waste prevention in the Swedish public sector is an important part of reaching the goals set in Agenda 2030. Despite successful examples of food waste prevention projects, upscaling of preventative measures is hard to achieve. LÄS MER