Sökning: "protein extra"
Visar resultat 1 - 5 av 64 uppsatser innehållade orden protein extra.
1. Konsumtion av proteinpulver bland ungdomar : En kvantitativ enkätstudie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund En väl sammansatt kosthållning med mat och dryck anses tillräckligt för att uppnå god prestation, träningseffekt och återhämtning. Trots detta uppmanar vissa tränare ungdomar till att använda proteinpulver, och många influencers med inriktning på träning marknadsför proteintillskott på sina sociala plattformar. LÄS MER
2. Transient state UV spectroscopy of Tyrosine and Tyrosine-containing protein
Master-uppsats, KTH/Tillämpad fysikSammanfattning : The aromatic amino acids tryptophan, tyrosine, and phenylalanine have been extensively used for different label-free protein studies. These investigations extract information on protein conformations and interactions from the emitted fluorescence's intensity, wavelength, and/or polarization. LÄS MER
3. Utfodring av den geriatriska hästen : en enkätstudie om hur hästägare tillgodoser näringsbehov vid åldersrelaterade tillstånd och sjukdomar
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Idag blir allt fler hästar äldre vilket kräver att deras ägare är medvetna om vad den äldre hästen har för behov. Det kräver även att de är medvetna om vilka åldersrelaterade tillstånd och sjukdomar som är vanliga hos den äldre hästen för att kunna anpassa omvårdnaden och utfodringen därefter. LÄS MER
4. Optimizing nitrogen fertilization in ley : Evaluating the usage of N-sensor and other tools for optimized nitrogen fertilization
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Soil and EnvironmentSammanfattning : Nitrogen is an essential nutrient for plant growth. It has several functions in the plant and a lack of nitrogen can cause severe yield losses. LÄS MER
5. Insekter till middag! : är Sverige redo för en ny matkultur?
Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Är Sverige redo för en ny era i sin matkultur? Vi har gjort det förut och vi kan göra det igen! Entomofagi! Äta insekter? Svensk matkultur har ändrats mycket genom tiden och förändras fortfarande, kommer insekter kunna bli ett populärt alternativ på marknaden tro? Förr åt vi varken pasta, pizza, falafel eller sushi. Det har vi delvis medlemskapet i EU att tacka för, då det medförde bland annat frihandelsavtal inom EU. LÄS MER