Sökning: "restaurang meny"
Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade orden restaurang meny.
1. Menyer : Menyspråk, utformning, planering och genomförande
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
2. Beslut om ursprung i svenska livsmedelsbutiker och på restauranger : konsumenters beslut om svenskt kött
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Idag finns det inte ursprungsmärkning på restaurangernas måltider i samma utsträckning som i livsmedelsbutiker. Jämfört med livsmedelsbutiker där konsumenterna står inför många val och kan göra ett aktivt val att välja kött. LÄS MER
3. Företags sociala ansvar och deras varumärkesidentiteter : en studie kring hur tre företag använder CSR för att påverka sina varumärken
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Dagens konsumenter efterfrågar i allt större utsträckning företagens engagemang gentemot miljö och samhälle. För vissa är Corporate Social Responsibility, CSR, ett krav för att konsumera en tjänst eller produkt. Verksamheter som arbetar med CSR kan stärka sina varumärken samt differentiera sig mot konkurrenterna i branschen. LÄS MER
4. Security of NFC applications
Master-uppsats, KTH/Radio Systems Laboratory (RS Lab)Sammanfattning : Near Field Communication (NFC) refers to a communication technology that enables an effortless connection and data transfers between two devices by putting them in a close proximity. Besides contactless payment and ticketing applications, which were the original key drivers of this technology, a large number of novel use cases can benefit from this rapidly developing technology, as has been illustrated in various NFC-enabled application proposals and pilot trials. LÄS MER
5. Svenska restaurangmenyer: En jämförande studie av språkbruket
Kandidat-uppsats, Institutionen för teknik, TEKSammanfattning : Att utforma en framgångsrik och vinstgivande restaurangmeny kräver såväl kunskap som erfarenhet inom restaurangbranschen. Språkbruket utgör en viktig del i skapandet av en meny. Denna studie undersöker hur 60 restauranger använder sig av formord och innehållsord med hjälp av data från ett egenhändligt sammanställt s.k. LÄS MER