Sökning: "riktlinjer mat"

Visar resultat 1 - 5 av 76 uppsatser innehållade orden riktlinjer mat.

  1. 1. Meat me in the green : En litteraturstudie om sensoriska egenskaper för veganska och vegetariska livsmedelsprodukter

    Magister-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Clara Gillow Thorsén; [2023]
    Nyckelord :Sensory meat substitutes; semantic frames; taste; flavour; texture; preference; palatibility;

    Sammanfattning : Förståelse och intresset för mat och måltid ökar explosionsartat vilket medför större krav pålivsmedelsprodukter och upplevelser av en måltid där en produkt står i centrum.Produktutvecklare och gastronomer arbetar ständigt för att producera smakfulla livsmedelsom både är klimatsmarta och uppfyller konsumenternas krav på smak. LÄS MER

  2. 2. Bedöma bondebruk är ingen barnalek - Om skyddsregel för jordbruk i 3 kap. 6 § fastighetsbildningslagen (1970:988)

    Master-uppsats, Lunds universitet/Fastighetsvetenskap

    Författare :Elis Ekholm; [2023]
    Nyckelord :Fastighetsbildning; jordbruksfastighet; jordbruk; bärkraftigt och utvecklat jord-bruk; standardtimmar; arbetstimmar; Technology and Engineering; Law and Political Science;

    Sammanfattning : Master of Science thesis addressing the protection rule for agriculture in the pro-perty formation law, 3 kap. 6 § Fastighetsbildningslag (1970:988). LÄS MER

  3. 3. Användning av ekologiska och närproducerade livsmedel i ämnet hem- och konsumentkunskap

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Ann-Charlott Olén; Carina Hemmarö; Filippa Svedlund; [2023]
    Nyckelord :ekologiskt; närproducerat; ramfaktorer; hem- och konsumentkunskap;

    Sammanfattning : Bakgrund Genom att handla närproducerat och ekologiskt är det möjligt att bidra till hållbar utveckling. Enligt det centrala innehållet för hem och konsumentkunskap ska elever utbildas att göra genomtänkta val av livsmedel som främjar deras hälsa, ekonomi och vår miljö. LÄS MER

  4. 4. "DET ÄR INTE LÄTT ATT KOKA SOPPA PÅ EN SPIK" : En kvalitativ studie om chefers upplevelser av krisberedskapsarbete

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Adela Johansson; [2023]
    Nyckelord :krisberedskap; krisberedskapsarbete; offentliga måltider; sjukhusmåltider; sjukhusens måltidsverksamhet;

    Sammanfattning : Bakgrund Behovet av att stärka samhällens beredskap har ökat bland annat på grund av följder av klimatförändringar, COVID-19-pandemin och krigsutbrott. Vid kris är det av betydelse att de viktigaste samhällsfunktionerna, så som sjukvården, fungerar och forskning visar att mat och måltider har betydelse för patienters tillfrisknande. LÄS MER

  5. 5. Upplevelser av arbetet med specialkost och anpassad kost i grundskolan : En kvalitativ intervjustudie med skolkökspersonal

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Susannah Hicks; Lisa Thunström; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING Introduktion: Antalet serverade måltider med special- och anpassad kost i svenska grundskolan ökar. I nationella riktlinjer och rekommendationer finns vägledning för skolkökspersonal inom området. LÄS MER