Sökning: "sausage"

Visar resultat 1 - 5 av 19 uppsatser innehållade ordet sausage.

  1. 1. Finding stars that are likely to be from accreted satellite galaxies

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Astrofysik; Lunds universitet/Fysiska institutionen

    Författare :Helena Cronstedt; [2023]
    Nyckelord :galaxy mergers; merger debris; velocity space; Physics and Astronomy;

    Sammanfattning : The Milky Way galaxy has through its lifetime merged with several smaller galaxies in its surroundings. Merger events like these play an important role in the formation of galaxies and are therefore of great interest to better our understanding of galaxy formation. LÄS MER

  2. 2. The Metallicity Structure of the Milky Way Halo II : Characterising the distant halo substructure

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Observationell astrofysik

    Författare :Amanda Byström; [2022]
    Nyckelord :Milky Way; Galactic archaeology; halo; photometric metallicities; stellar catalogue; Gaia-Enceladus-Sausage; Sagittarius; Pristine survey; metallicity; Gaia mission;

    Sammanfattning : The Milky Way galaxy, like all spiral galaxies, is surrounded by a roughly spherical distribution of stars called the halo. The halo was largely formed when the galaxy merged with smaller galaxies. LÄS MER

  3. 3. Hur ser matkonsumtionen ut för barn i åldrarna 6-8 år i skolan och på fritidsverksamheten? : En enkätstudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Sandra Mellgren; Emma Holmborn; [2022]
    Nyckelord :mat; skola; matkonsumtion; barn; 6-8 år; enkät; fritidsverksamhet;

    Sammanfattning : Bakgrund Resultatet från Riksmaten – Barn 2003 konstaterade att barn i Sverige äter för mycket mättat fett, samt söta och salta livsmedel. Skolan är en plats som möjliggör tidig grundläggning av hälsosamma matvanor. Att tidigt i livet ha möjlighet att etablera hälsosamma matvanor kan påverka framtida livsmedelsval. LÄS MER

  4. 4. Development of a Flexitarian food product : The Flexi hot dog

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Valli Tirounavoucarassou; [2022]
    Nyckelord :flexitarian; diets; carbon footprint; sensory evaluation; consumer preferences; nutrient assessment;

    Sammanfattning : Many studies show that plant-based diets are good for both human health and the environment and recommend lowering meat intake considering mounting environmental and animal welfare issues. This facet prompted protein transitions around the world, which in turn aided in the emergence of various diets. LÄS MER

  5. 5. Isterband av Mjölmask

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Marcus Jacobsen; Mattias Stenström; [2021]
    Nyckelord :kitin; mjölmask; isterband; livsmedelsteknik; Chemistry;

    Sammanfattning : It is now allowed to sell mealworm (Tenebrio molitor) for food consumption, and it will probably play a major role in the search for future protein sources. The climate footprint of the mealworm is considerably smaller than for traditional livestock and is therefore of interest. LÄS MER