Sökning: "sensorik"

Visar resultat 1 - 5 av 58 uppsatser innehållade ordet sensorik.

  1. 1. Exploration of Radar Cross Section Models and Distributed Sensing Techniques in JCAS Cell-free Massive MIMO

    Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Qinglin Zou; [2023]
    Nyckelord :Joint communication and sensing; Cell-free massive MIMO; Swerling models; Distributed Sensing; Gemensam kommunikation och avkänning; Cellfri massiv MIMO; Swerling modeller; Distributed Sensing;

    Sammanfattning : Joint Communication and Sensing (JCAS) technology enables the sharing of infrastructure, resources, and signals between communication and sensing. However, studying the performance and algorithms using appropriate target reflectivity models for detection poses a significant challenge. LÄS MER

  2. 2. Den uppgiftsorienterade modellens effekt vid rehabilitering av de övre extremiteterna hos strokepatienter : En litteraturstudie

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för hälsovetenskaper

    Författare :Eddie Porsér; Payam Said; [2023]
    Nyckelord :Uppgiftsorienterad; strokerehabilitering; övre extremitet; utfall;

    Sammanfattning : Bakgrund: Stroke innebär en fokal störning i hjärnan som varar minst 24 h, riskerna för stroke ökar med åldern och efter 55 års ålder är ökningarna markanta. Konsekvenserna av en stroke är en strukturell skada i hjärnan och nerverna och kan därigenom negativt påverka kognition, motorik och sensorik. LÄS MER

  3. 3. Nikotinets påverkan på smakuppfattningen : En jämförande studie mellan nikotinanvändare och icke-nikotinanvändare

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Jesper Nilsson; [2023]
    Nyckelord :Sensory; Basic tastes; Gustatory; Quantitative; Gastronomy; Sensorik; Grundsmaker; Gustatorisk; Kvantitativ; Gastronomi;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 4. Konsumenters acceptans av ett matbröd berikat med betaglukaner : En kvantitativ studie

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Matilda Svennberg; Linnéa Viklund; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Introduktion: Hjärt- och kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken i Sverige. En riskfaktor att drabbas är förhöjda kolesterolhalter i blodet. Kostfibrer kan sänka kolesterolhalten i blodet, men enligt en nationell matvaneundersökning från 2010-11 underskrider Sveriges befolkningen det dagliga rekommenderade intaget. LÄS MER

  5. 5. Compositional analysis of the Andean fruit Pouteria Lucuma : a comparison of different physical forms (powder, frozen pulp and fresh pulp)

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Elsa Ramberg; [2022]
    Nyckelord :Pouteria Lucuma; Powder; frozen pulp; fresh pulp; Total phenolic compounds; Antioxidant capacity; D-glucose; D-fructose and Sucrose.;

    Sammanfattning : Lucuma (Pouteria Lucuma), an ancient fruit from the Andes, is now increasing in popularity in the global West due to the characteristic flavour and nutritional composition (e.g. high in fibres and phenolic compounds). The shelf life of the fresh fruit is short, therefore it is mainly used as frozen pulp or powder. LÄS MER