Sökning: "sheep milk"
Visar resultat 1 - 5 av 44 uppsatser innehållade orden sheep milk.
1. Är mjölkprover en alternativ provtagningsmetod för diagnostik av lentivirus hos små idisslare?
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Lentivirus hos små idisslare (engelska: small ruminant lentivirus; SRLV) innefattar två olika virus: visna-maedivirus (VMV) och kaprin artrit encefalitvirus (CAEV). Dessa två virus orsakar kroniska infektioner hos små idisslare som slutligen leder till döden. LÄS MER
2. A comparative study of innovation rennets from Swedish ruminants: calves, kids, and lambs
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The study aimed to examine Swedish innovation rennets (lamb and kid) and bovine rennets (pepsin and chymosin) in combination with species-specific milk from goat, sheep, and cow. This was accomplished by evaluating the gross composition, casein and whey protein content, casein number of the milk types, as well as rheological properties, such as curd yield, coagulation time, and gel firmness. LÄS MER
3. Fytoöstrogener i rödklöver och dess effekter hos grisar och idisslare
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Att ge grovfoder till grisar är positivt då det bidrar till sysselsättning och därmed minskad stress. Den grövre strukturen med fiber är bra för fodersmältningen och minskar därför även risken för magsår. LÄS MER
4. Lentivirus hos små idisslare : en fallbeskrivning av lentivirus i en svensk getbesättning
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Lentivirus är ett genus bestående av icke-onkogena virus i virusfamiljen Retroviridae, subfamilj Orthoretrovirinae, som karaktäriseras av lång inkubationstid, snabb mutationstakt och en omfattande motståndskraft mot värdens immunförsvar. Lentivirus som infekterar får och getter går under det gemensamma namnet small ruminant lentivirus (SRLV). LÄS MER
5. Milk from minor dairy species : Composition, processing and microbial aspects
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Milk plays an important part of the diet all around the world and 99 % of the milk consumed by humans comes from bovine, buffalo, sheep, and goat. In addition, some other species are used for milk production, so called minor dairy species. This literature review focused on six minor dairy species, i.e. LÄS MER