Sökning: "sociala måltider"
Visar resultat 1 - 5 av 64 uppsatser innehållade orden sociala måltider.
1. #GIRLDINNER. En kvalitativ studie om tjejers kultur på sociala medier genom exemplet #girldinner
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kulturvetenskaperSammanfattning : Under 2023 fanns det många tjejtrender och under sommaren 2023 blev #girldinner ett fenomen. #Girldinner är en TikTok trend som huvudsakligen syftar till att tjejer visar sina måltider de kallar för #girldinner. LÄS MER
2. Konsumtion av proteinpulver bland ungdomar : En kvantitativ enkätstudie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund En väl sammansatt kosthållning med mat och dryck anses tillräckligt för att uppnå god prestation, träningseffekt och återhämtning. Trots detta uppmanar vissa tränare ungdomar till att använda proteinpulver, och många influencers med inriktning på träning marknadsför proteintillskott på sina sociala plattformar. LÄS MER
3. Food preparedness and the protection of agricultural land among municipalities : A case study in Haninge and Heby municipalities
Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : Food provision in times of environmental and social crises has become a hot topic over recent years. The covid-19 pandemic and the Russian war on Ukraine have led to a re-evaluation of Swedish food preparedness. LÄS MER
4. ”Så vardagligt men ack så viktigt” : En enkätstudie om matsituationer i förskolan
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan Dalarna/Institutionen för lärarutbildningSammanfattning : Denna studie behandlar matsituationer i förskolan och syftar till att utveckla den kunskap som finns om pedagogers erfarenheter och föreställningar kring dessa. Utifrån studiens syfte har tre frågeställningar formulerats vilka behandlar pedagogernas beskrivningar av matsituationernas organisering, pedagogers förhållnings- och tillvägagångssätt samt vilka möjligheter och utmaningar som finns. LÄS MER
5. Måltidens betydelse för hälsa och välbefinnande hos personer med demenssjukdom : En allmän litteraturöversikt
Kandidat-uppsats, Mälardalens universitet/Akademin för hälsa, vård och välfärdSammanfattning : Bakgrund: Svårigheter relaterat till måltider är vanligt förekommande bland personer med demenssjukdom. Vid fortskridande demenssjukdom utvecklas fysiska och kognitiva funktionsnedsättningar som medför ökade svårigheter till att äta vilket förvärras vid övergång till svårare stadie av sjukdomen. LÄS MER