Sökning: "sprouts"
Visar resultat 1 - 5 av 31 uppsatser innehållade ordet sprouts.
1. Röjningsstrategiers effekt på stubbskottsutveckling och granmedelhöjd i blandbestånd av gran och björk
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Forest Ecology and ManagementSammanfattning : Olika röjningsstrategier förväntas påverka stubbskottsbildning hos röjstubbar av vårtbjörk (Betula Pendula Roth) och glasbjörk (Betula Pubescens Ehrh), men relativt få studier har gjorts på området, varför det finns utrymme för vidare forskning. Det huvudsakliga syftet med den här uppsatsen var att undersöka skillnaderna i stubbsskottsutveckling till följd av olika röjningsstrategier. LÄS MER
2. Enzymaktivitet i kostkällor och bromelains förmåga att spjälka vassle- och ärtprotein
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTHSammanfattning : Proteiner är kroppens byggstenar och behövs bland annat för att reparera celler, bygga upp vävnader och muskler samt bilda enzymer. Proteinbrist kan leda till försämrad hälsa och därför finns rekommendationer att andelen protein i den dagliga kosten bör utgöra 18 E%. LÄS MER
3. Jämförelse mellan olika jordbearbetningsmetoder vid etablering av vårkorn
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : I dagens jordbruk effektiviseras allt för att spara tid, pengar och miljö, men samtidigt bedriva en effektiv odling som ger hög avkastning. Det är därför intressant att studera vilken jordbearbetningsmetod som är effektivast för att få en bra etablering samt en bra axbildning, som bygger hög skörd. LÄS MER
4. Faktorer som påverkar ekföryngring : Pilotstudie med fokus på effekter av brand
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)Sammanfattning : Ekträd har en central roll i den biologiska mångfalden, där de utgör både livsrum och födkrok för ett stort antal insekter, lavar, svampar och fåglar under sin långa livstid och därefter i den döda veden. Ek har minskat dramatiskt under de senaste 200 åren, men orsakerna till detta är inte helt klarlagda. LÄS MER
5. Pedagogisk odling i grundskolan : kunskap, praktik och skörd för framtidens skolmat
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Livsmedelsproduktionen står för ungefär 26 procent av världens globala utsläpp av växthusgaser och har därmed en stor inverkan på planetens klimat och ekosystem. Sverige importerar majoriteten av de grönsaker och frukter som konsumeras i landet. LÄS MER