Sökning: "studenter matvanor"

Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade orden studenter matvanor.

  1. 1. Faktorer som påverkar studenters köpvanor i matbutiken -En kvalitativ intervjustudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Amanda Ström; Lovisa Åhlvik; [2023]
    Nyckelord :Studenter; matvanor; köpvanor; matbutiken; försäljningsstrategier; köpbeteende;

    Sammanfattning : Bakgrund Att börja på universitet eller högskola kan vara en livshändelse där omfattande förändringar sker och nya vanor etableras. Rapporter har visat att unga vuxna generellt äter mindre frukt och grönsaker och mer utrymmesmat. LÄS MER

  2. 2. Arbete under dygnets alla timmar : En litteraturöversikt över sjuksköterskans upplevelse av treskiftsarbete

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

    Författare :Emma Glad Holgersson; Frida Wikström; [2019]
    Nyckelord :skiftarbete; upplevelse; hälsa; sömn; stress; arbetsbelastning; privatliv; matvanor;

    Sammanfattning : Sjuksköterskans pressade arbetssituation är ett omtalat ämne i media. För att bedriva vård under dygnets alla timmar krävs skiftarbete. Skiftarbete innefattar arbete på tider som normalt innebär ledighet för de flesta människor. Kvällar, nätter och helger förknippas normalt med återhämtning och tid för socialt umgänge. LÄS MER

  3. 3. Studenters förhållningssätt till hållbara matpraktiker : En enkätsundersökning om hållbar konsumtion

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Karin Gustafsson; Erika Helin; [2019]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Konsumenters matpraktiker påverkar klimatet och som situationen ser ut idag är konsumtionen inte hållbar. Positiva attityder till en mer hållbar matkonsumtion ökar men beteendet relaterat till matkonsumtionen verkar inte stämma överens med attityderna. LÄS MER

  4. 4. Hälsosamma matval - Faktorer som påverkar universitetsstudenters hälsosamma matval

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Frida Fransson; Gabriella Johannesson; [2017-08-28]
    Nyckelord :Hälsosamma matval; universitetsstudenter; faktorer;

    Sammanfattning : Tidigare studier visar att ohälsosamma matvanor bland ungdomar är en stor riskfaktor för en rad sjukdomar och att faktorer som ökar hälsosamma matvanor bör identifieras. För att främja hälsosamma matvanor bland universitetsstudenter, är syftet med undersökningen att kartlägga de faktorer som universitetsstudenter anser påverkar dem till att göra hälsosamma matval. LÄS MER

  5. 5. Förändrade kostvanor under studietiden : En kvantitativ enkätstudie på studenter vid Umeå universitet

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Linda Nilsson; Sofia Wallström; [2016]
    Nyckelord :Kost; studenter; Umeå universitet; vikt; orsaker; kostvanor; boendesituation; boende; livsmedel; konsumtion; matlagning; matlagningskunskaper;

    Sammanfattning : Bakgrund Då en person går från gymnasiet till universitetet skapas nya vanor och beteendemönster. Studier har visat att det är vanligt att universitetsstudenter ändrar sina matvanor till det sämre och att detta ofta resulterar i viktuppgång. LÄS MER