Sökning: "styckare"

Hittade 4 uppsatser innehållade ordet styckare.

  1. 1. En jämförelse av tre metoder för mätning av hjärtfrekvens i olika arbetsaktiviteter

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för teknik och hälsa (STH)

    Författare :Ulrika Helander Sjöblom; Siri Rönnlund; [2017]
    Nyckelord :arbetsbelastning; arbetsbelastningsbedömning; pulsband; aktivitetsarmband; hjärtfrekvens; elektrokardiografi; fotopletysmografi;

    Sammanfattning : Kostnader i samband med arbetsrelaterade skador är ett problem i samhället. Ett sätt att bedöma arbetsbelastning är genom att mäta hjärtfrekvensen, vilket kan göras med hjälp av olika mätmetoder. LÄS MER

  2. 2. Styckares arbetsmiljö : En studie om knivskärpa, olika knivstålskvaliteter, arbetssätt, samt fysisk ansträngning

    Magister-uppsats, KTH/Ergonomi

    Författare :Maria Bergstrand; [2011]
    Nyckelord :ergonomi; styckare; knivskärpa; ansträngning;

    Sammanfattning : Sammanfattning   Styckare inom köttbranschen i Sverige ligger sedan länge i toppen av statistiken i Sverige, när det gäller yrken med de högsta relativa frekvenserna av anmälda arbetssjukdomar orsakade av belastningsfaktorer. Kniven är styckarens viktigaste verktyg och om den är slö ökar den fysiska belastningen med ökad risk för både belastningsskador och olycksfall. LÄS MER

  3. 3. Med uppstyckat arbete : En studie som mäter stress bland ackords- och linjestyckare

    Magister-uppsats, KTH/Ergonomi

    Författare :Katarina Aili; [2010]
    Nyckelord :stress; styckare; styrd arbetstakt; ackordslön; arbetscykel;

    Sammanfattning : Denna jämförande studie på magisternivå gjordes bland styckare på ett företag i Sverige. Studien gjordes i syfte att utreda hur styckare påverkas av de två vanligast förekommande arbetsuppläggen - arbete vid enkelbord och arbete vid linje. Åtta styckare deltog i studien. LÄS MER

  4. 4. Lönsamhet för småskalig slakt i Västra Götaland - En jämförelse mellan legoslakt med återtag och direktförsäljning till slakteri

    C-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Christine Abrahamsson; Johan Olofsson; [2008-08-12]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : I dagsläget finns det endast ca 30 småskaliga slakterier i Sverige. Orsaken till utvecklingen mot större och färre slakterier är minskad lönsamhet i branschen och en hårdnande konkurrens från importerat kött. LÄS MER