Sökning: "syraproduktion"

Hittade 5 uppsatser innehållade ordet syraproduktion.

  1. 1. Antimicrobial drug residues in milk : effect on mesophilic starter cultures

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Frida Willdén; [2022]
    Nyckelord :mesophilic starter cultures; lactic acid bacteria; aroma producing bacteria; acid producing bacteria; penicillin G; oxytetracycline; trimethoprim; sulfadiazine;

    Sammanfattning : Starter cultures have an essential role in cheese production contributing to desired acid production and formation of aroma- and flavour compounds during cheese maturation. Residues of antimicrobial drugs might reduce the activity of dairy starter cultures and subsequently cause impaired cheese quality. LÄS MER

  2. 2. Cariogenic potential of dental biofilm bacteria -support for caries as a polymicrobial disease

    Master-uppsats, Malmö högskola/Odontologiska fakulteten (OD)

    Författare :Soha Abdul Rahim; Carolina Robertsson; [2017]
    Nyckelord :bacteria; microbiology; caries; biofilm; ecological plaque hypothesis; ekologiska plackhypotesen; karies; bakterier;

    Sammanfattning : Syfte: Tillväxt och syraproduktion undersöktes i olika suspensioner hos bakterier som är vanligt förekommande i den dentala biofilmen. Förekomst av buffringskapacitet till följd av proteolytisk aktivitet i artificiellt konsortium och oralt konsortium undersöktes också. LÄS MER

  3. 3. Växtextrakts effekt på Streptococcus mutans biofilmbildning och syraproduktion – en in vitro studie

    Magister-uppsats, Malmö högskola/Odontologiska fakulteten (OD)

    Författare :Zsuzsanna Kercso; [2013]
    Nyckelord :Streptococcus mutans; växtextrakt; biofilminhibition; syraproduktion;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet med denna in vitro studie var att testa 8 olika växtextrakt (kanel, nejlika, tranbär, aronia, humle, lime, grönt te, timjan) på två av Streptococcus mutans egenskaper, biofilmbildning och syraproduktion, samt mäta totala fenolmängden i varje växtextrakt. Material och metod: Vattenbaserat (humle, aronia, tranbär, grönt te) och etanolbaserat (nejlika, kanel, timjan, lime) växtextrakt testades på S. LÄS MER

  4. 4. Evaluation of Lactobacillus reuteri DSM17938 as starter in cheese production

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Madeleine Karlsson; [2013]
    Nyckelord :Probiotic cheese; Lactobacillus reuteri; milk supplementation; adjunct culture; inhibitory activity;

    Sammanfattning : The probiotic bacteria Lactobacillus reuteri DSM17938 was evaluated as a starter culture in cheese production, with the intention to produce a new interesting product within the functional food market. Growth and acidification rate in milk subjected to different heat treatments, as well as supplementation with growth promoting factors or support cultures was measured during controlled fermentations. LÄS MER

  5. 5. Träckvärdering som metod för att bedöma våmfunktion och foderutnyttjande hos mjölkkor

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Maria Nordqvist; [2006]
    Nyckelord :mjölkkor; ko; träck; träckvärdering; våmfunktion; foderutnyttjande;

    Sammanfattning : För att öka förutsättningarna för en väl fungerande foderstat för nötkreatur behöver foderstatens koncentration och smältbarhet av NDF kompletteras med mått för fysiskt effektiv fiber. Fysiskt effektiv fiber är den del av fodret som stimulerar kon till tuggning. LÄS MER