Sökning: "taste sensitivity"

Visar resultat 1 - 5 av 12 uppsatser innehållade orden taste sensitivity.

  1. 1. Is sugar as sweet to the palate asseeds are appetizing to the belly? : Taste responsiveness to seven sweet-tastingsubstances in white-faced sakis (Pithecia pithecia)

    Master-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för fysik, kemi och biologi

    Författare :Mikel Redin Hurtado; [2023]
    Nyckelord :Food-associated carbohydrates; relative sweetness; seed predation; steviol glycosides; taste preference thresholds; taste responsiveness; white-faced sakis;

    Sammanfattning : Differences in taste perception between species are thought to reflect evolutionaryadaptations to dietary specializations such as seed predation. By employing a two-bottlepreference test, the purpose of the current study was to evaluate the taste responsiveness forfive food-associated carbohydrates and two steviol glycosides in four adult white-faced sakis(Pithecia pithecia). LÄS MER

  2. 2. Hur uppfattas landskapets olika element? : en fokusgruppstudie

    Master-uppsats, SLU/Dept. of People and Society

    Författare :Matilda Sandström; [2023]
    Nyckelord :upplevelse; element; designelement; uppfattning; landskap; fokusgrupp; Lynch; Spirn; Dee;

    Sammanfattning : Detta examensarbete behandlar människors uppfattning av element i landskapet. Arbetet syftar till att undersöka medvetna och undermedvetna tolkningar av element i landskapen hos en grupp studenter inom den gröna sektorn, med förhoppningen att finna allmängiltiga uppfattningar man i rollen som landskapsarkitekt kan dra nytta av i yrkeslivet. LÄS MER

  3. 3. The impact of oral microbiota and other factors on taste perception

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Lisa Vasquez Johansson; [2022]
    Nyckelord :Mouth microflora; PROP-sensitivity; taste receptors; flavor; microbial composition; Smakperception; munnens mikroflora; smakuppfattning; smaklökar;

    Sammanfattning : En mängd olika faktorer har visat sig påverka smakperceptionen. Ålder, fetma och den mikrobiellamiljön i munhålan är bara några exempel på omständigheter som kan resultera i smak-skillnader. LÄS MER

  4. 4. The Effect of Temperature and Fungal:Bacterial Ratio on Kombucha Culture Fermentation

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Johanna Forsvall; [2021]
    Nyckelord :Kombucha; Kombucha culture; Fermentation; Food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The fermented tea beverage kombucha is a traditional drink that has been consumed for thousands of years in Asia. Over the past decades, it has gained greatly in popularity amongst consumers and researchers also in the rest of the world. LÄS MER

  5. 5. "Gillar jämn kroppskontakt, att ligga och bli omsluten" - Sensorisk känslighet och sexualitet bland personer med högfungerande autism/aspergers syndrom

    Master-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för hälsa och samhälle (HS)

    Författare :Anna Lindskog; [2018]
    Nyckelord :autism; aspergers syndrom; högfungerande autism; sensorisk känslighet; sexualitet; sensorisk skript; sensorisk aspekt;

    Sammanfattning : Personer med högfungerande autism/aspergers upplever de sensoriska intryckenpå ett annorlunda sätt än flertalet andra och många beskriver att de lider avsensorisk överbelastning. Tidigare sexualitetsforskning är begränsad inomautismområdet, likaså är forskning om sensorisk känslighet. LÄS MER