Sökning: "textur"

Visar resultat 1 - 5 av 76 uppsatser innehållade ordet textur.

  1. 1. An investigation of rapeseed protein as a new food product

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Sofia Dahlberg; [2017]
    Nyckelord :food engineering; livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The combination of a growing global population and a limiting amount of farmland creates a need for new innovative food products to achieve a global sustainable development and a healthy population. Rapeseed press cake is a low-cost by-product of rapeseed oil production and is very high in protein and fiber. LÄS MER

  2. 2. Improving character recognition by thresholding natural images

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för datavetenskap och kommunikation (CSC); KTH/Skolan för datavetenskap och kommunikation (CSC)

    Författare :Oskar Granlund; Kai Böhrnsen; [2017]
    Nyckelord :OCR; natural images; thresholding; image segmentation; k-means; Otsu; OCR; naturliga bilder; thresholding; k-means; Otsu;

    Sammanfattning : The current state of the art optical character recognition (OCR) algorithms are capable of extracting text from images in predefined conditions. OCR is extremely reliable for interpreting machine-written text with minimal distortions, but images taken in a natural scene are still challenging. LÄS MER

  3. 3. Förstärk karaktären med markmaterial : en undersökning om hur markmaterial förstärker karaktärer på tematiserade platser

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Oskar Persson; [2016]
    Nyckelord :förstärka karaktär; markläggning; markmaterial; nöjespark; tematiserad miljö;

    Sammanfattning : Syftet med detta arbete är att undersöka och analysera hur markmaterial används för att förstärka karaktärer i en tematiserad miljö. Tematiserad miljö innebär en miljö som ska efterlikna en verklig eller påhittad miljö på en plats. LÄS MER

  4. 4. Viscosity and Acid Stability in Low-fat Mayonnaise with Varying Proportions of Xanthan Gum and Guar Gum

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Terese Bergecliff; [2016]
    Nyckelord :Mayonnaise; hydrocolloids; viscosity; stability; xanthan gum; guar gum; pH;

    Sammanfattning : Mayonnaise is a mixture of egg yolk, vinegar, water, spices and 70-80% oil forming a semi-solid oil-in-water emulsion. When preparing a low-fat mayonnaise with an increased water content, thickening agents are required for increased viscosity and emulsion stability. LÄS MER

  5. 5. Temporal evolution of historic mafic lavas from Fogo, Cape Verde

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaper

    Författare :Erik Magnusson; [2016]
    Nyckelord :Cape Verde; Fogo; temporal evolution; igneous petrology; oxygen isotopes; Kap Verde; Fogo; tidsmässig utveckling; magmatisk petrologi; syreisotoper;

    Sammanfattning : The volcanic Island of Fogo that is situated near the end of the southern island chain in the archipelago of Cape Verde is one of the most active oceanic volcanoes in the world. The purpose of this study was to investigate temporal variations in lavas from Fogo by using whole rock major and trace elements and describe trends in magmatic differentiation, melting systematics and mantle source compositions. LÄS MER

BEVAKA DENNA SÖKNING

Få ett mail när det kommer in nya uppsatser på ämnet textur.

Din email-adress: