Sökning: "textur"

Visar resultat 1 - 5 av 72 uppsatser innehållade ordet textur.

  1. 1. Förstärk karaktären med markmaterial : en undersökning om hur markmaterial förstärker karaktärer på tematiserade platser

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Oskar Persson; [2016]
    Nyckelord :förstärka karaktär; markläggning; markmaterial; nöjespark; tematiserad miljö;

    Sammanfattning : Syftet med detta arbete är att undersöka och analysera hur markmaterial används för att förstärka karaktärer i en tematiserad miljö. Tematiserad miljö innebär en miljö som ska efterlikna en verklig eller påhittad miljö på en plats. LÄS MER

  2. 2. Viscosity and Acid Stability in Low-fat Mayonnaise with Varying Proportions of Xanthan Gum and Guar Gum

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Terese Bergecliff; [2016]
    Nyckelord :Mayonnaise; hydrocolloids; viscosity; stability; xanthan gum; guar gum; pH;

    Sammanfattning : Mayonnaise is a mixture of egg yolk, vinegar, water, spices and 70-80% oil forming a semi-solid oil-in-water emulsion. When preparing a low-fat mayonnaise with an increased water content, thickening agents are required for increased viscosity and emulsion stability. LÄS MER

  3. 3. Temporal evolution of historic mafic lavas from Fogo, Cape Verde

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaper

    Författare :Erik Magnusson; [2016]
    Nyckelord :Cape Verde; Fogo; temporal evolution; igneous petrology; oxygen isotopes; Kap Verde; Fogo; tidsmässig utveckling; magmatisk petrologi; syreisotoper;

    Sammanfattning : The volcanic Island of Fogo that is situated near the end of the southern island chain in the archipelago of Cape Verde is one of the most active oceanic volcanoes in the world. The purpose of this study was to investigate temporal variations in lavas from Fogo by using whole rock major and trace elements and describe trends in magmatic differentiation, melting systematics and mantle source compositions. LÄS MER

  4. 4. Microbiota found in raw milk : their origin and importance for cheese production

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Alice Dunge; [2016]
    Nyckelord :microorganisms; milk cultures; milk; cheese; cheese production; pasteurization; raw milk cheese; cheese quality; cheese ripening;

    Sammanfattning : The microflora in milk has various different functions that affect the quality of the cheese. The tradition of making cheese is very old and for most of that time cheese has been made without adding bacteria. LÄS MER

  5. 5. Trädstammars roll i utemiljö : en studie av barkegenskapers inverkan på upplevelsen av en plats

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Anna Hansen; [2016]
    Nyckelord :barkkaraktär; detaljnära; platsupplevelse; trädstam; textur;

    Sammanfattning : Uppsatsens syfte är att undersöka vilken inverkan trädstammars färg och textur, det vill säga barkens visuella egenskaper, har på upplevelsen av en plats. Träds olika visuella egenskaper och estetiska kvaliteter inverkar på utemiljöers karaktärer. LÄS MER

BEVAKA DENNA SÖKNING

Få ett mail när det kommer in nya uppsatser på ämnet textur.

Din email-adress: