Sökning: "thawing methods"
Visar resultat 1 - 5 av 21 uppsatser innehållade orden thawing methods.
1. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel
Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. LÄS MER
2. Innovativ tätning av läckande dilatationsfogar i betongdammar : Bentonit: Metoder, Utvärdering och Fallstudie
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå,Sammanfattning : Majoriteten av de svenska betongdammarna uppfördes under 1900-talet och börjar därför närma sig sin uppskattade livslängd; 50-160 år. Några av dessa betongdammar används för att utvinna vattenkraft. Vattenkraft är Sveriges största energikälla och utgör ca 45% av vår totala elproduktion. LÄS MER
3. Double-layer vs single-layer cryogels as a dye affinity chromatography column, comparison study
Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiska institutionenSammanfattning : Dye affinity chromatography is one of the chromatography techniques which uses dye as a ligand for protein purification. In this study, single-layer poly(acrylamide-allyl glycidyl ether) cryogel was prepared, which contains free epoxy groups at sub-zero temperature. LÄS MER
4. Evaluation of electrospun lignin/polyvinyl alcohol/cellulose nanofiber mats
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för teknikvetenskap och matematikSammanfattning : Polymeric electrospun nanofiber mats have recently emerged as a promising alternative to conventional wound dressings for non-healing wounds. Its large surface area, porosity and scalability are only a few of the promising characteristics of electrospun nanofibers. LÄS MER
5. Effects of Vacuum Impregnation with Various Substances in Combination with Pulsed Electric Field to Improve the Freezing Tolerance of Arugula Leaves
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : As of 2020 an estimated number of 821 million people across the world are undernourished and that figure is expected to grow by 2 billion before the end of 2050 (United Nations Sustainable Development 2020). Despite this, every year over 1/3 of food produced globally is disposed of without consumption (Global Panel on Agriculture and Food Systems for Nutrition 2018), and the actual number might be much higher. LÄS MER