Sökning: "veganer"
Visar resultat 1 - 5 av 35 uppsatser innehållade ordet veganer.
1. PROCESSEN ATT FÖRÄNDRA EN LIVSSTIL : En sense-makingstudie med fokus på vegetarianer och veganers erfarenheter av förändrade matvanor
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Sociologiska institutionenSammanfattning : The purpose of this paper is to examine how vegetarians and vegans ascribe meaning to the process of changing from a meat-based to a plant-based diet. Using Brenda Dervin's sense-making methodology, I look into the complex and dynamic ways vegetarians and vegans experience their worlds. LÄS MER
2. Äta kött igen? : En studie om veg*nska individers identitet och upplevelser kring att återintroducera kött
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : SAMMANFATTNING Denna studie undersöker hur veganer och/eller vegetarianer upplever att börja äta kött igen efter att ha följt en växtbaserad kost under en längre tidsperiod. Undersökningen fokuserar på den individuella upplevelsen men också på sociala aspekter. Framförallt i förhållande till identitet och stigmatisering. LÄS MER
3. Att möta den gröna efterfrågan : Hur grön marknadsföring kan hjälpa veganer att lätta sitt samvete genom ett medvetet konsumtionsbeteende.
Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för ekonomisk och industriell utvecklingSammanfattning : To meet the green demand How green marketing can help vegans ease their conscience through conscious consumption. The purpose of this study is to explore how green marketing can help vegans ease their conscience through conscious consumption. LÄS MER
4. EXPRESSION OF SUGAR BEET HEMOGLOBIN IN PICHIA PASTORIS
Master-uppsats, Lunds universitet/Tillämpad biokemi; Lunds universitet/BeräkningskemiSammanfattning : People who don’t eat meat can suffer from iron deficiency due to the lower efficiency of absorption of non-heme iron compared to heme iron. The aim of this master thesis was to explore the possibilities of producing a plant-based alternative of heme-iron by evaluating the efficiency of expression of sugar beet hemoglobin in the methylotrophic yeast Pichia pastoris. LÄS MER
5. Plants for everyone : prospects of upscaling consumption of plant-based protein products
Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : A change towards a more sustainable food consumption is necessary in order to mitigate climate change. Changing diets and preferences from animal-based to plant-based has a great potential to reduce impact on the environment. However, this requires action in both local and global contexts. LÄS MER