Sökning: "vindsiktning"
Hittade 4 uppsatser innehållade ordet vindsiktning.
1. Optimization of β-glucan levels in different oat fractions by milling and air classification
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Oat (Avena Sativa) is an important crop worldwide which is mostly due to its various characteristics and nutritional profile. The recent progression in food nutrition have shown the importance of the different components in oats. Many health benefits of oats are attributed to β-glucan which have been demonstrated and well-studied over the years. LÄS MER
2. Avskiljning av inert material från avfallsbränsle : En fältstudie av förbättrad RDF-produktion på bränsleberedningen i Västerås
Master-uppsats, Mälardalens högskola/Akademin för ekonomi, samhälle och teknikSammanfattning : Samtidigt som världens energiproduktion till stor del baseras på förbränning av fossila bränslen behandlas enorma mängder avfall genom deponering. Ökad energiåtervinning av avfall kan bidra till att minska världens utsläpp av växthusgaser. Då avfall bör ses som en resurs är det dock viktigt med en effektiv energiåtervinning. LÄS MER
3. Fukthaltens påverkan på maskintillverkad betongsand vid Vikan Kross
M1-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurserSammanfattning : I detta examensarbete undersöks hur fukthalten i det ingående materialet samt hastighetsinställningen på VSI-krossen påverkar kornformen och fillerhalten vid tillverkning av betongsand. Målet är att med avseende på dess påverkan bestämma vilken hastighet på VSI-krossen som bör användas samt undersöka vindsiktens kapacitet vid de olika fukthalterna. LÄS MER
4. Composition of fractions from air-classified wheat flour
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : The unique ability of wheat to produce leavened bread is mainly due to the gluten proteins present. As consumers are more and more attracted to bread with high fibre content the use of wheat gluten will also increase in order to obtain bread with good volume and appetizing characteristics. LÄS MER