Restaurangkoncept

Detta är en Kandidat-uppsats från Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Sammanfattning: Med hänvisning till hur fine dining restauranger i Sverige idag läggs ned alternativt byter koncept föreföll det relevant att undersöka vilka betydelsefulla faktorer som avgör huruvida ett fine dining koncept blir konkurrenskraftigt. Med hänvisning till detta formulerades syftet att identifiera betydelsefulla faktorer som bidrar till ett konkurrenskraftigt fine dining koncept. Med kvalitativ ansats och ett induktivt förhållningssätt har vi undersökt detta problem med hjälp av semistrukturerade intervjuer. Studien har under hela processen utgått från FAMMs fem aspekter, rummet, mötet, produkten, atmosfären samt styrsystemet och modellen har använts för att analysera insamlad empiri samt strukturera resultatet. Studien har påvisat flertalet faktorer som bidrar till ett konkurrenskraftigt fine dining koncept. De faktorer som har visat sig vara av störst betydelse är de faktorer som berör FAMMs aspekter mötet samt styrsystemet. Beträffande mötet har bemötandeprocessen haft stor betydelse för att skapa unicitet i fine dining konceptet. Gällande styrsystemet har vi påträffat att utbildad och kompetent personal är något som eftersöks samt att tydlighet är betydelsefullt i konceptets alla led. För att uppnå denna tydlighet krävs medvetenhet i de val som görs och att verksamheten håller sig till sin grundidé.

  HÄR KAN DU HÄMTA UPPSATSEN I FULLTEXT. (följ länken till nästa sida)