Smaken av ljud

Detta är en Kandidat-uppsats från Högskolan i Skövde/Institutionen för informationsteknologi

Författare: William Sahl; [2017]

Nyckelord: musik; smak; smaksinne; choklad; frekvensområde;

Sammanfattning: Syftet med denna studie var att undersöka sambanden mellan smak och ljud. Undersökningen har specificerats till olika frekvensområdens påverkan av smakerna beskt och sött. Rapporten börjar med bakgrundskapitlet som innefattar fakta kring ämnet och exemplifierar relaterad tidigare forskning. Två musikstycken komponerades för att användas i undersökningen. I testet deltog 30 informanter som fick lyssna på en komposition och undertiden äta mörk choklad. Efteråt fick de besvara frågor angående smakupplevelsen i enkätform. Det visade sig att musiken hade en påverkan på informanternas uppfattning av smak. Rapporten avslutas med en diskussion kring den utförda studien och dess framtid.

  HÄR KAN DU HÄMTA UPPSATSEN I FULLTEXT. (följ länken till nästa sida)