Avancerad sökning
Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
1. Brewing a Low-Alcohol Dark Wheat Beer: A Healthy Alternative with Potential on the Swedish Market
Kandidat-uppsats, KTH/KemiteknikSammanfattning : Mängden öl som köps i Sverige har ökat mellan åren 2016–2021. Både försäljningen av öl med en alkoholhalt över 3,5 procent (starköl), och öl under 3,5% (lätt- och folköl) ökade betydligt. LÄS MER
2. Drav som ingrediens i framtidens bröd
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : Drav är en biprodukt från ölbryggning som årligen produceras i stora volymer och som huvudsakligen består av skalrester från olika sädesslag. Att berika bröd med drav skulle potentiellt kunna öka möjligheterna att använda olika näringspåståenden vid profilering av brödprodukter, såsom högt fiberinnehåll och proteinkälla. LÄS MER
3. Humle i vått och torrt : En metodstudie av stabila isotoper i recent och arkeologisk humle för att förstå ursprung och användning under svensk förhistoria och historisk tid
Master-uppsats, Stockholms universitet/Institutionen för arkeologi och antikens kulturSammanfattning : In this thesis, material of recent hop from different locations in Sweden have been analyzed with EA-IRMS for carbon-, nitrogen- and sulfur isotopes. The aim has been to find a method to distinguish between cultivated and wild hops, and whether it is a useful method for provenancing of hop. LÄS MER
4. Egtvedflickans bärmölska : Om bryggprocessen för fermenterade blanddrycker under sydskandinavisk äldre bronsålder
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kulturvetenskaper (KV)Sammanfattning : Egtvedflickans bärmölska – om bryggprocessen för fermenterade blanddrycker under sydskandinavisk äldre bronsålder. The Braggot of the Egtved Girl- the brewing process of Early Bronze Age mixed fermented beverages in South Scandinavia. LÄS MER
5. Det våras för öl : En studie om GBG Beer Weeks påverkan på Göteborg och dess ölkultur.
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för geografi, medier och kommunikation (from 2013)Sammanfattning : Alkohol har haft en central del i flertalet kulturer genom människans historia, där de tidigaste bevisen på fermentering av öl har hittats i Kina och daterats till över 7000 år gamla. I flera av dagens traditionella och moderna kulturer återfinns öl som en central del i ritualer och festligheter, och inom vissa kulturer har produktionen av fermenterade drycker blivit synonymt med nationen eller regionen. LÄS MER