Sökning: "äggproduktion"
Visar resultat 1 - 5 av 23 uppsatser innehållade ordet äggproduktion.
1. Ovary spheroid formation and quality assessment using two different protocols
Master-uppsats, KTH/ProteinvetenskapSammanfattning : Redan innan födseln fastställs kvinnors fertilitet, som karakteriseras av ett begränsat antal äggblåsor, så kallade folliklar. Beståndet av folliklar minskar naturligt med åldern, samtidigt som kvinnors fertilitet beror på deras steroid- och äggproduktion. LÄS MER
2. Smittskydd på småskaliga och medelstora kommersiella äggproducerande gårdar i Sverige : med fokus på aviär influensa
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Högpatogen aviär influensa (HPAI) är en smittsam virussjukdom med hög dödlighet hos fåglar och med potential att infektera andra djur. De senaste säsongerna har stora utbrott skett i Europa bland fjäderfä och vilda fåglar. Enbart i Sverige dog och avlivades över 2,2 miljoner fjäderfä till följd av HPAI vintersäsongen 2020–2021. LÄS MER
3. Japansk vaktel (Coturnix japonica) för äggproduktion : näringsbehov och utfodring
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Det finns ingen samlad rekommendation om vad en äggläggande japansk vaktel har för näringsbehov eller vad den bör utfodras med. Den information som finns bygger delvis på uppskattningar gjorda på vaktlar i en annan ålder eller djur av annan art, som t.ex kalkon. LÄS MER
4. KARTLÄGGNING AV VÄRDEFLÖDEOCH IDENTIFIERING AV SLÖSERIERFÖR ÄGGPRODUKTION
M1-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för ingenjörsvetenskapSammanfattning : Dava Foods i Skara har varit anläggningen för det här examensarbetet där de bearbetar ägg i olika former. För det här arbetet har processen där de tillverkar proteindrycker som säljs till dagligvaruhandel legat i fokus. LÄS MER
5. Social och miljömässig hållbarhet för alternativ till avlivning av tuppkycklingar
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Tuppkycklingar av värphybrid-typ avlivas inom en dag efter att de kläckts eftersom de inte anses lönsamma att behålla för produktion av kött. Denna praxis har ifrågasatts allt oftare under senare tid vilket resulterat i utveckling av alternativa tillvägagångssätt. LÄS MER