Sökning: "äppeljuice"
Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade ordet äppeljuice.
1. LABORATIONSSEKVENS MER ÄPPELJUICE : En utveckling av en lärarhandledning för en laborationssekvens som inkluderar en öppen laboration
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, KTH/LärandeSammanfattning : John Deweys teori “learning by doing” synliggörs i svenska läroplaner, exempelvis för Naturvetenskapsprogrammet, där samspelet mellan teori och praktiskt arbete betonas i examensmålen. Laborationer och experiment bör utgöra en central del i kemiundervisningen. LÄS MER
2. Hur påverkar olika lokala jäststammar aromutveckling och smak vid fermentering av äppeljuice?
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : Intresset för lokalproducerad dryck ökar. Konsumenten efterfrågar produkter med mer komplexa smaker. Främst gäller detta produktkategorin öl, vin och cider. LÄS MER
3. Evaluation of detection methods for Alicyclobacillus spp, aerobic mesophilic microorganisms and yeasts and moulds
Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologiSammanfattning : For the fruit juice industry, control of microbial growth is important to keep a high quality and safety of products. Several kinds of microorganisms are important to consider. This project focused on Alicyclobacillus spp. LÄS MER
4. Application of Apple pomace for Fungal Cultivation
M1-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Apple pomace is a solid by-product acquired from pressing and crushing millions of tons of apple in juice-industries. It represents 25-30 % of the original fruit and consists of peels, seeds and pulp. This raw material has multiple applications due to its high carbohydrate and moisture content. LÄS MER
5. A risk assessment of patulin in home-made apple must
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of MicrobiologySammanfattning : Patulin is a mycotoxin produced by several filamentous fungi, which has been the object of a number of surveys in recent decades, due to its frequent occurrence in apple products made from decayed fruit. The legislated limit in apple products is 50 µg/kg and a provisional maximum tolerable daily intake (PMTDI) of 0. LÄS MER