Sökning: "äta kött"

Visar resultat 1 - 5 av 61 uppsatser innehållade orden äta kött.

  1. 1. Vegetarisk mat i Hem- och konsumentkunskap : En kvalitativ intervjustudie om lärarnas uppleveser kring vegetarisk mat i HKK

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Alexandra Rask; Sophie Arnesved; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund För högt intag av rött kött ökar risken för att drabbas av vissa cancersjukdomar samt hjärt- och kärlsjukdomar. Internationella studier har visat att intaget av rött kött är för högt medan frukt och grönt är för litet, i förhållande till rekommenderat intag. LÄS MER

  2. 2. Den nuvarande livsmedelssäkerhetens potential - En studie av livsmedelssäkerhetens senare framgång och framtida möjligheter

    Master-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC); Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Steven Todorovski; [2023]
    Nyckelord :Livsmedelssäkerhet; Livsmedelskontroll; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : The purpose of this study was to investigate how food safety measures have developed over the last two decades; how the resent 2020 pandemic affected food safety- and control; how effective the current methods are; and what potential new methods might exist in the coming decade. This study was executed as a combined literary study, where current scientific studies and reports where analysed, and a survey with relevant questions, that was sent to various individuals with work experience in food safety- and control, was conducted. LÄS MER

  3. 3. Äta kött igen? : En studie om veg*nska individers identitet och upplevelser kring att återintroducera kött

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Felix Hessel; Paulina Kronqvist; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING Denna studie undersöker hur veganer och/eller vegetarianer upplever att börja äta kött igen efter att ha följt en växtbaserad kost under en längre tidsperiod. Undersökningen fokuserar på den individuella upplevelsen men också på sociala aspekter. Framförallt i förhållande till identitet och stigmatisering. LÄS MER

  4. 4. Hinder och lösningar för ett klimatsmart liv

    Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning; Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)

    Författare :Elisabet Zöttl; [2022]
    Nyckelord :Carbon footprint; lifestyle changes; climate mitigation; personal footprint; reducing climate emission; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Barriers and solutions to reducing the personal carbon footprint 60-70% of the global CO2-emissions are directly related to our lifestyle and changing our behaviour has a huge mitigation potential. However, many find it difficult to change their lifestyle and the factors facilitating personal behavioural change are poorly understood. LÄS MER

  5. 5. Hållbar utveckling med fokus på mat- ur förskollärarens perspektiv

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Örebro universitet/Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap

    Författare :Jenny Pettersson; Karolina Carlson; [2021]
    Nyckelord :Hållbar utveckling; ekologiska dimensionen; sociala dimensionen; ekonomiska dimensionen; förskola; odling; mat;

    Sammanfattning : Syftet med denna studie är att undersöka hur förskollärarna arbetar med hållbar utvecklingmed fokus på mat i förskolan samt hur de hanterar de etiska dilemman som kan uppkomma idessa situationer. En kvalitativ metodansats användes i studien där vi genomförde femstycken halvstrukturerade intervjuer med förskollärare. LÄS MER