Sökning: "äta lunch"

Visar resultat 1 - 5 av 46 uppsatser innehållade orden äta lunch.

  1. 1. ”Det skulle vara bra för mig men jag orkar inte lägga tid på det” : En kvalitativ intervjustudie om ungdomars perspektiv på mellanmålet

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Kristian Vasilj; Nordström Nichlas; [2023]
    Nyckelord :Mellanmål;

    Sammanfattning : Sammanfattning Bakgrund I vårt dagliga arbete på våra skolor har vi sett att elever många gånger är orkeslösa. Vi människor behöver mat för att överleva och behålla en god hälsa, men maten har också en rad sociala,psykologiska och känslomässiga betydelser. LÄS MER

  2. 2. Äta här eller ta med? : En kvalitativ studie om lunch-och kvällsrestaurangers strategier och anpassningar under coronapandemin

    Master-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för samhällsvetenskaper

    Författare :Mukut Akhand; Natanael Tekeste; [2022]
    Nyckelord :Covid-19; pandemi; strategi; krishantering; restauranger;

    Sammanfattning : The Covid-19 pandemic has affected the whole world and because of its widespread, society has changed. Around the world, countries have introduced various measures to deal with the pandemic and its consequences. LÄS MER

  3. 3. COVID-PANDEMINS PÅVERKAN PÅ BYGGBRANSCHEN

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Oscae Olofsson; Andjela Culafic; [2022]
    Nyckelord :Covid-19; Construction industry; Material shortage; Impact of the pandemic; Covid-19; Byggbranschen; Materialbrist; Påverkan av pandemin;

    Sammanfattning : Covid-19-pandemin är något som varit aktuellt ett tag och som påverkat de flesta på ett eller annat sätt. Av denna anledning är kopplingen mellan byggbranschen och pandemin intressant att undersöka.  Syftet med denna studie är att undersöka hur Covid-19 pandemin har påverkat byggföretag i Örebro län. LÄS MER

  4. 4. Hur menyplaneringen utformas på lunchrestauranger - en kvalitativ intervjustudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Elin Adrianson; Sofia Wall; [2021]
    Nyckelord :lunchrestauranger; menyplanering; NNR; meny; planering; restauranger; lunchmeny; rekommendationer; hälsosamt; nyttig mat;

    Sammanfattning : Bakgrund Livsmedelsverket ger rekommendationer för hur allmänheten bör äta för att förebygga folksjukdomar och ha ett hälsosamt liv. Att äta lunch ute har ökat genom åren och människor har blivit mer medvetna om att då göra hälsosamma val, trots att utbudet av detta kan variera. LÄS MER

  5. 5. Det sociala samspelets inverkan vid matbordet : En kvalitativ studie hur det sociala samspelet vid matbordet inverkar på barnens val av en varierad kost.

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Karlstads universitet/Institutionen för pedagogiska studier (from 2013)

    Författare :Elina Jernberg; [2020]
    Nyckelord :Social interaction; diet; meal education; socio-cultural perspective; preschool teachers; Socialt samspel; kost; måltidspedagogik; sociokulturellt perspektiv; förskollä-rare;

    Sammanfattning : Abstract The purpose of the study is to contribute with knowledge of how the social interaction around the dining table affects the children's choice of a varied diet at preschool. To limit the study, the focus has been on a specific meal at the preschool, the specific meal being the lunch. LÄS MER