Sökning: "äta"

Visar resultat 1 - 5 av 979 uppsatser innehållade ordet äta.

  1. 1. “Det är väl bara att äta” : Sjuksköterskans perspektiv av att vårda tonåringar med anorexia nervosa

    Magister-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för hälsovetenskaper (HOV)

    Författare :Malin Aasa; Åsa Berglund; [2024]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 2. Indocyanine-green fluorescence imaging to detect anastomotic insufficiency after esophagectomy

    Master-uppsats, Lunds universitet/Fysiska institutionen; Lunds universitet/Förbränningsfysik

    Författare :Love Kildetoft; [2024]
    Nyckelord :Fluorescence; Imaging; Indocyanine-green; ICG; Esophageal cancer; Physics; Photonics; Image Analysis; Blood Perfusion; Anastomotic leakage; Anastomotic insufficiency; Physics and Astronomy;

    Sammanfattning : This research project is concerned with the development of simulation models and image analysis algorithms, as well as instrumentation for characterizing anastomotic leakages after a patient has undergone surgery for esophageal cancer. Anastomotic leakage is a high-incidence complication after esophagectomy, a surgical procedure for esophageal cancer. LÄS MER

  3. 3. Högstadieelevers resonemang kring matvanor

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Stina Nord; Erika Boström; [2023]
    Nyckelord :Upper secondary school students; Eating habits; Högstadieelever; Matvanor;

    Sammanfattning : Sammanfattning Bakgrund Forskning har visat att pojkars och flickors matvanor skiljer sig åt på högstadiet. Riksmaten ungdoms resultat visade att mer än 90% av deltagarna åt mindre än hälften av den rekommenderade mängden frukt och grönsaker. Ungdomar har god kännedom om vad som anses vara hälsosam och ohälsosam mat. LÄS MER

  4. 4. Vegetarisk mat i Hem- och konsumentkunskap : En kvalitativ intervjustudie om lärarnas uppleveser kring vegetarisk mat i HKK

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Alexandra Rask; Sophie Arnesved; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund För högt intag av rött kött ökar risken för att drabbas av vissa cancersjukdomar samt hjärt- och kärlsjukdomar. Internationella studier har visat att intaget av rött kött är för högt medan frukt och grönt är för litet, i förhållande till rekommenderat intag. LÄS MER

  5. 5. "Sätt dig ordentligt och ät din pasta!" : En kvalitativ observationsstudie om pedagogers makthandlingar ochnormskapande under måltiden i förskolan

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Örebro universitet/Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap

    Författare :Frida Larsson; Linette Nordqvist; [2023]
    Nyckelord :Normer; normkritisk pedagogik; asymmetri; symmetri; barn; mat; makt.;

    Sammanfattning : Syftet med detta självständiga arbete är att undersöka förskolans måltidssituation ur ettnormkritiskt perspektiv. Studien har genomförts med hjälp av observationer för att få syn påpedagogers faktiska agerande. LÄS MER