Sökning: "ätbara insekter."

Visar resultat 6 - 10 av 11 uppsatser innehållade orden ätbara insekter..

  1. 6. The yellow mealworm Tenebrio molitor : a potential source of food lipids

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Ulrika Bragd; [2017]
    Nyckelord :mealworm; Tenebrio molitor; lipids; fatty acids; edible insects; future food;

    Sammanfattning : The yellow mealworm Tenebrio molitor is considered as a sustainable alternative to animal-derived source of protein. The population of the world increases and is believed to be over 9 billion by 2050, and the demand of protein will increase. Among edible insects, the mealworm is the one most commonly reared in Europe. LÄS MER

  2. 7. It really bugs me..... : En deskriptiv sensorisk analys av sju ätbara insekter

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Ola Albrektsson; [2017]
    Nyckelord :entomofagi; ätbara insekter; QDA; sensorik; beskrivande profiler; smaklexikon.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 8. Konsumenters attityder till att äta insekter och odlat kött : En intervjustudie

    M1-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för arbets- och folkhälsovetenskap

    Författare :Clara Simonsson; [2016]
    Nyckelord :Public health; edible insects; cultured meat; attitude; sustainable diet; Folkhälsa; attityder; insekter; odlat kött; hållbara matvanor;

    Sammanfattning : Replacing meat from animals with cultured meat and edible insects might reduce the impact on climate and the environment. That said, in order to fulfill their function as a sustainable food, insects and cultured meat would need to be consumed, on a wider scale and with a real-time reduction in meat consumption. LÄS MER

  4. 9. Can edible insects prevent or cure malnutrition diseases in relatively poor areas in developing countries? : entomophagy, nsenene, kwashiorkor and marasmus in East Africa

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Everlyne Hayo; [2016]
    Nyckelord :kwashiorkor; marasmus; nsenene; malnutrition; prevention; cure; East Africa;

    Sammanfattning : Insects have been eaten by humans since around 10000 years and they are still eaten nowadays by humans in most cultures around the world. Insects are a good source of protein and also have other nutritional values. Production of insects as food does not require so much resources as for example meat production. LÄS MER

  5. 10. Ätbara insekter, nutid eller framtid?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Emma Aspholmer; Ellen Gellerbrant; [2014-06-26]
    Nyckelord :entomophagy; fokusgrupper; livsmedel; ätbara insekter.;

    Sammanfattning : Att äta insekter benämns som entomophagy. Cirka två miljoner människor på jorden beräknas äta insekter i dagsläget. Det är dock inte vanligt förekommande i västvärlden där entomophagy ofta möts med avsky. LÄS MER